Els nens i nenes han passat revisions mèdiques i han gaudit de les vacances amb famílies acollidores

Nou infants sahrauís han passat l’estiu a Sant Vicenç dels Horts, Corbera, Cervelló i Sant Boi i van començar ahir el seu viatge de tornada cap als campaments de refugiats.

El projecte Vacances en Pau ha fet possible, un estiu més, que aquests nens i nenes hagin passat lluny del desert gairebé dos mesos, l’època de més calor. Durant aquest temps han pogut viure amb les respectives famílies acollidores, perquè es fessin revisions mèdiques i enguany, a més, han rebut ulleres.

Aquest passat dimarts al matí a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts s’ha realitzat l’acte de comiat. L’alcaldessa accidental, Mireia Vergés, ha destacat la importància d’aquestes estades fora dels campaments de refugiats, que “serveixen als nens i nenes per evitar les dures condicions del desert, especialment difícils a l’estiu” i per “tenir cura del seu estat de salut”. Aquesta activitat solidària “només és possible gràcies a la generositat i afecte de les famílies acollidores”, ha reconegut Vergés, qui ha aprofitat per fer una crida a la participació de més famílies, amb la mirada posada ja en l’any que ve. “Ara aquests nens i nenes tornen a casa, amb les seves famílies, a començar l’escola, com tants altres infants”, diu Vergés, tot recordant que “els ponts de solidaritat i afecte entre el nostre municipi i el Sàhara Occidental es mantenen durant tot l’any gràcies a l’entitat Sant Vicenç dels Horts amb el Sàhara”, l’encarregada d’organitzar al municipi les estades d’estiu i altres accions solidàries amb els campaments de refugiats sahrauís.

A la trobada també hi han participat els infants, les famílies acollidores, l’ONG Sant Vicenç dels Horts amb el Sàhara i la tinenta d’alcaldia de Joventut i Infància, Maria Peláez.

Font: Aj. St.Vicenç dels Horts

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here