L’estiu encara no ha acabat i en família o amb amics, Catalunya ofereix una infinitat de propostes diferents per gaudir d’aquesta època de l’any. Sortint de la platja i les excursions de muntanya, no cal que marxis del territori català per fer plans diferents durant el període estival 

A continuació et presentem 5 plans per viure l’estiu a Catalunya distribuïts per ubicacions.

6. Reial Monestir de Santes Creus

Aquest estiu l’activitat no para al Reial Monestir de Santes Creus! L’últim dissabte de cada mes el monestir organitza l’activitat “Mr. Stone i el misteri de les tombes de Santes Creus” on tots els participants, tant grans com petits, han de descobrir els misteris i secrets ocults del monestir. A més, els dimarts d’agost i el primer de setembre s’ofereix el “Camí Real”, un recorregut amb audioguia que pretén redescobrir la història del conjunt arquitectònic.

7. Cartoixa d’Escaladei

Una visita teatralitzada, un cinefòrum o un concert són algunes de les activitats que podràs trobar als “Capvespres a la Cartoixa”, sens dubte una oportunitat fantàstica per descobrir el monument. Si t’agrada la poesia, la Cartoixa d’Escaladei t’ofereix “Poesia als parcs: Lletres i paisatges” on podràs gaudir de lectures poètiques i interpretacions musicals en directe.

8. Teatre Romà

T’interessa l’arquitectura romana? Si la resposta és sí, Tarragona t’ofereix el pla de diumenge ideal! Tots els diumenges a les 11 h s’organitzen visites al Teatre romà de Tarragona, un edifici construït en l’època d’August i situat a la ciutat romana de Tarraco, actual Tarragona. A més, l’entrada és gratuïta.

9. Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig

Descobreix el Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, un gran exemple del gòtic tardà al Renaixement amb l’activitat programada “Música als monuments: Les Kol·lantai”. Aquest esdeveniment és  una oportunitat perfecta per gaudir de la música del quartet Les Kol·lantai en el magnífic pati renaixentista del convent.

10. Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges

Els primers dies d’agost el Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges et presenta diversos plans. D’una banda, es celebra “Música als Monuments: La Pedra Parla”, un festival de música clàssica que celebra enguany el seu 5è aniversari. D’altra banda, el primer divendres d’agost es durà a terme la sisena edició del cicle “Divendres Divins” on els assistents podran gaudir d’un tast de vins espectacular. L’esdeveniment estarà acompanyat per un espectacle musical de swing, jazz i blues, de la mà de l’actriu francesa Noémie Delavennat i Richard “White Boy”.

Font: Per Maria Moya / AMIC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here