Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges que poden ser intensestot el dia d’avui, i que afectaran sobretot el litoral i prelitoral

El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una pertorbació que donarà lloc a un temporal de pluja, vent i onatge.

Les precipitacions s’iniciaran afectaran sobretot el litoral i el Prelitoral, mentre que a l’interior seran més disperses i intermitents. Avui les precipitacions encara podran ser fortes i afectaran qualsevol punt del país, tot i que les menys abundants cauran a l’interior. La cota de neu baixarà puntualment fins els 2.200 metres. Dimecres les precipitacions quedaran restringides al litoral i Prelitoral, i a partir de migdia ja desapareixeran del tot.

En tot l’episodi es podran acumular quantitats de més de 50 mm de pluja, i localment més de 100 mm a punts de la meitat est de Catalunya.

A banda, aquesta pertorbació donarà lloc a vent fort de component est, que afectarà les zones elevades i al litoral. Com a conseqüència d’aquest vent s’alterarà l’estat de la mar i es preveuen onades màximes de més de 2.5 metres a qualsevol punt de la costa, amb mar de fons de l’est.

Recomanacions de Protecció Civil

• Informar-se de la situació meteorològica i les possibles afectacions viàries abans de sortir de casa.

• Extremar les precaucions entorn de rius i rieres perquè poden portar aigua abundant de forma sobtada i convertir-se en una zona extremadament perillosa.

• No romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.

• No deixar els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs.

• Si les tempestes van acompanyades d’aparat elèctric, evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques.

• Extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius.

• Mantenir la prudència a les zones afectades pel fort onatge, allunyant-se d’espigons i esculleres.

Font: Generalitat de Catalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here