Esplugues i Cornellà formaran part de la iniciativa de Colau per la ciutat de Barcelona consistent en la restricció del tràfic prevista per l’1 de gener de 2020.

El principal objectiu és reduir un 30% les emissoons en els pròxims 15 anys, ja que en un any deixaran de circular més de 50.000 vehicles.

La Zona de Baixes Emissions (ZBE) permament pretén prohibir la circulació dels vehicles més contaminants durant els dies laborables per així millorar tant la qualitat de l’aire com la salut pública dels ciutadans i ciutadanes dels municipis.

Colau i el seu govern han anunciat la proposta d’ordenança municipal per a que la ZBE es posi en marxa el primer dia del 2020, fent-la coincidir així amb el decret de situació d’emergència climàtica a Barcelona.

Com funcionarà la ZBE?

L’1 de gener s’activarà a les Rondes de Barcelona cosa que implicarà que els cotxes que no tinguin l’etiqueta ambiental de la DGT, és a dir, els més contaminants, no podran circular per dins la ciutat de 7:00h del matí a 20:00h del vespre.

Aquesta restricció no s’aplicarà durant la nit ni tampoc durant el cap de setmana. Als vehicles més contaminants se’ls han concedit 10 dies laborables a l’any de conducció i una moratoria fins l’any 2021 en cas que l’ús del vehicle sigui per ús professional.

Quines seran les sancions?

Les sancions no s’aplicaran fins el dia 1 d’abril del 2020 i podran anar des dels 200 euros fins als 1800.

Cornellà i Esplugues, així com L’Hospitalet i Sant Adrià del Besós, també imposaran aquestes sancions quan s’apliqui la ZBE a les Rondes de Barcelona. Per tant, els vehicles a gasolina d’abans del 2000 i els diesel d’abans del 2005 no hi podran circular.

L’objectiu és reduir les emissions a l’atmosfera de contaminants d’efecte local, un 30% en els propers 15 anys.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here