Aquest cap de setmana arrenca la Festa Major de Molins de Rei amb el pregó de la colla dels Miquels i amb la voluntat de ser més inclusiva, segura i saludable que mai. A més de les 75 activitats programades, l’Ajuntament ha planificat diferents campanyes per promoure la integració de persones amb capacitats diferents, el consum responsable d’alcohol i la prevenció de comportament sexistes, entre d’altres.

Amb les novetats d’enguany estan adreçades a fer una festa que connecti amb la gent, sense excepció. Des del consistori pretenen que ningú es quedi a casa durant els 11 dies que hi ha activitats de Festa Major.

L’alcalde de Molins de Rei,Xavi Paz, ha aprofitat la presentació per destacar que “la Festa Major volem que sigui de tots i totes, i que es pugui viure amb seguretat i sense riscos, i per això hem treballat de forma transversal entre diferents regidories per aprofitar aquesta cita tan important per la gent de Molins de Rei”. Xavi Paz, que ha estat acompanyat per les regidores de Cultura, Ainoa Garcia; Feminismes i Alliberament LGTBI, Jessica Revestido; i Salut Pública, Laia Castellana; també ha volgut agrair a les entitats i als patrocinadors “la seva implicació i col·laboració per atreure el màxim de gent possible a les activitats i, alhora, fer-ho des d’una perspectiva responsable i inclusiva”.

Aposta per la inclusivitat

La primera mesura es realitzarà a la lectura de pregó que tindrà traducció simultània en llenguatge de signes i subtítols, així com un espai reservat per a persones amb discapacitat. Aquestes mesures també s’adoptaran en altres activitats.Des de l’àrea d’Esports també s’ha habilitat un servei d’acompanyament a la cursa de Sant Miquel per persones amb discapacitat. Finalment també hi haurà fira d’atraccions sense soroll, sense música per facilitar l’accés a persones amb autisme o altres patologies similars. Serà el divendres 27 de 17h a 19h.

Punt lila

Un any més la Festa Major comptarà amb el Punt Lila a la plaça de la Llibertat, un punt d’informació i atenció que facilitarà assessorament i acompanyament a les persones en el cas d’una agressió o de comportaments sexistes. El Punt Lila comptarà  amb professionals que facilitaran aquesta atenció i acompanyament. Paral·lelament, i en el marc del Protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais festius, l’Ajuntament impulsa la campanya “vivim la festa sense agressions”.

Consum responsable

Es repeteix la campanya de l’any passat amb l’eslògan “no et perdis la festa!”. S’ha fet formació obligatòria a totes les persones que estaran a les barres i s’aprofitarà per promoure el consum responsable d’alcohol i per fer activitats de prevenció amb un equip especialitzat. També s’ha realitzat un recordatori als establiments sobre la prohibició de vendre d’alcohol a menors.

Tovalles Contrarumors

Els bars i restaurants adherits a la campanya Contrarumors oferiran estovalles per desmentir prejudicis i afavorir la convivència en la diversitat. Els establiments d’hostaleria són espais estratègics on es desenvolupen dinàmiques socials i els seus responsables són persones clau per incidir positivament en les relacions entre les persones. Les tovalles transmeten missatges per superar els prejudicis, estereotips i rumors que sovint dificulten l’apropament entre veïns i veïnes que compartim un projecte de vila. Per saber quins són els comerços adherits es pot consultar la web http://www.contrarumors.cat/.

Formació de les entitats de foc

Aquest mes de setembre els professionals del Centre d’Assistència Primària (CAP) i els membres de les entitats de foc de la vila han fet una xerrada als alumnes dels instituts de Molins de Rei per prevenir-los de possibles cremades en correfocs i activitats amb presència d’elements pirotècnics. A més, durant els dies d’activitats de foc, el CAP ampliarà el seu horari per atendre persones que puguin haver patit alguna cremada o intoxicació.

Font: Ajuntament Molins de Rei

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here