Un total de 346.211 turistes han arribat al llarg d’aquest estiu a la comarca. S’ha registrat una ocupació del 78%.

L’ocupació a l’agost ha estat el millor registre l’estiu (83%) i ha resultat ser superior a la de la província de Barcelona. Només la comarca del Maresme ha registrat una major ocupació.

La majoria de les reserves als establiments hotelers del Baix Llobregat aquest estiu s’han realitzat online (42%) i la majoria de les reserves són individuals (76%).En els mesos d’estiu predomina el client procedent de l’estranger (61% procedents de l’estranger i 39% d’Espanya) que creix respecte el passat estiu (de suposar el 59 al 61% aquest estiu).

Catalunya, França, Estats Units i Canadà i Madrid són les principals procedències dels clients als establiments hotelers de la comarca. Respecte l’estiu passat, els clients estatunidencs i canadencs i madrilenys són els que més creixen; els anglesos i catalans, en canvi, són els que més disminueixen.

Les vacances són el principal motiu d’estada (50% del total de l’ocupació) als establiments, el segon motiu segueixen sent els negocis(39%). Les activitats esportives són el tercer motiu d’estada (6%). Respecte l’estiu passat, augmenta el pes de les motivacions de negocis (+1pp) i vacances (+1pp) i disminueixen altres motius d’estada com reunions familiars o d’amics (-2,4pp).

L’empresariat del Baix Llobregat valora positivament l’ocupació i la marxa del seu negoci al llarg de l’estiu. Valoren amb un 8,1 (sobre 10) la marxa del negoci i amb un 8,3 l’ocupació, valoracions que milloren respecte la temporada passada.

El preu mitjà dels establiments hotelers aquest estiu ha estat de 82,3€ un 6%  per sobre respecte l’anterior. Juliol és el mes que registra un major creixement tarifari (+10%).

Font: CCBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here