Enguany la fira vol donar més pes a la gastronomia amb una presència més rellevant de l’oferta culinària dels restaurants d’Esparreguera i el primer Concurs d’Olla Ferroviària de Catalunya, una tradició típica del nord de l’Estat que es remunta als temps del ferrocarril de vapor

La 6a edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia ja té data, se celebrarà dissabte 19 d’octubre d’1 del migdia a 11 de la nit a la plaça del Centre. Enguany l’organització d’aquest esdeveniment té per objectiu equiparar el pes de les bodegues amb la vessant gastronòmica de la fira. Amb aquesta finalitat, organitzarà el primer concurs d’Olla Ferroviària de Catalunya i està treballant per donar més rellevància a l’oferta gastronòmica dels establiments del municipi. A més, hi haurà dues parades de venda de tiquets ubicades als laterals de la plaça per a evitar les llargues cues i deixar lliure l’espai central.

L’Associació Cultural Gastronòmica Els Sentits, organitzadora de la fira, està posant en marxa el primer Concurs d’Olla Ferroviària, que tindrà per lema “La cuina catalana”. La tècnica de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Esparreguera, Marta Orús, explica que “es tracta d’un concurs especialitzat que se celebrarà per primera vegada a Catalunya, perquè és una tradició típica del nord d’Espanya, que té els seus orígens en els temps del ferrocarril de vapor, quan els ferroviaris cuinaven el seus guisats a les vies del tren amb carbó de la pròpia màquina en aquestes peculiars olles”. Marta Orús subratlla que “l’objectiu d’aquesta edició és incrementar la presència de la gastronomia per donar-li el mateix pes que tenen les bodegues, per això, també estem treballant perquè l’oferta gastronòmica de la tarda sigui més contundent”. A més, la bodega Ca n’Estruc preparà pel divendres anterior, com a preàmbul de la fira, una visita guiada a la seva finca i un sopar gastronòmic amb estrella Michelin.

Una altra de les novetats d’aquesta edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia és que s’ampliarà el número de carpes de venta de tiquets per a agilitzar el temps d’esperar. Així, enguany hi haurà dos punts de venta, un situat a prop del passatge de la plaça del Centre, accessible per a la gent que entri des del carrer de l’Hospital, i l’altra, a tocar de la piscina coberta de Can Pasqual, per a aquells que arribin des del carrer de Barcelona o de Baix. La tècnica de Promoció Econòmica apunta que “per a millorar la logística de la fira s’ha cregut oportú ampliar el número de carpes i canviar-ne la seva ubicació, de manera que la gent que esperi per a agafar tiquets no ocuparà el centre de la plaça”. L’esdeveniment, clau en el calendari de tardor d’Esparreguera, mantindrà el seu format de mostra -amb quinze carpes, quatre d’elles destinades a la restauració-, i dins el seu programa d’activitats inclourà també la segona edició del concurs amateur de tast de vins i begudes per parelles.

Font: Ajuntament d’Esparreguera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here