Diverses localitats del Baix Llobregat se sumen avui a les mobilitzacions convocades per Fridays for Future per aixecar consciències sobre la necessitat d’aplicar mesures urgents contra el canvi climàtic

Sant Boi

Sant Boi de Llobregat se suma aquest divendres, dia 27 de setembre, al clamor de la lluita pel futur del planeta que encapçalen milers de joves arreu del món. L’Ajuntament ha convocat una concentració a la plaça de l’Ajuntament a les 12 hores on es llegirà un manifest reivindicatiu. El manifest també es llegirà als centres educatius.

L’Ajuntament ha fet una crida a l’alumnat i el personal de tots els centres educatius de la ciutat perquè durant la jornada vesteixin almenys una peça de roba de color verd (o, com a alternativa, que portin algun objecte d’aquest mateix color) .

La crida s’inspira en una actuació de l’Institut Joaquim Rubió i Ors, que s’avança a l’acció col·lectiva aquest mateix dijous com ja tenia previst. La petició de portar roba de color verd també s’ha fet extensiva a les treballadores i els treballadors municipals.

Les fotos que enviïn des de les escoles es faran públiques als comptes de l’Ajuntament a Instagram i Flickr. L’acció es podrà seguir a les xarxes socials mitjançant les etiquetes #ThereIsNoPlanetB i #SantBoiVerd.

Sant Esteve Sesrovires

Sant Esteve s’afegeix a la convocatòria amb una concentració a les 9.30h del matí davant de l’Ajuntament i la lectura d’un manifest per demanar solucions immediates i efectives al canvi climàtic. Des del consistori s’anima tothom a participar-hi.

El suport a la vaga és una de les demandes recollides en la moció per a la declaració d’emergència climàticapresentada pel grup municipal de Sesrovires en Comú en el Ple del 18 de setembre. El document, aprovat amb els vots favorables de tots els grups del consistori, proposa la implementació d’accions i mesures encaminades a frenar l’emergència climàtica.

En aquest sentit, l’Ajuntament impulsarà actuacions de millora d’eficiència energètica com les ja iniciades en diverses instal·lacions i serveis municipals, l’aposta per energies renovables i per una mobilitat sostenible, entre d’altres. Les ordenances fiscals pel proper any i que ara es troben en fase de redacció s’estan treballant en aquesta direcció. En el darrer Ple, el grup d’Alternativa Unitària va proposar bonificacions per criteris d’eficiència i sostenibilitat, entre d’altres, part de les quals han estat recollides per l’equip de govern per a incorporar-les. També es va convidar la resta de grups a fer aportacions.

D’altra banda, l’escola Vinya del Sastret també s’ha afegit a la protesta impulsant la Setmana pel clima amb activitats reivindicatives com un minut de silenci per la Terra, un vídeofòrum o la realització de cartells, i que culminaran divendres 27 amb vaga al pati i la plantada d’un arbre.

Sant Feliu

L’Ajuntament convoca la ciutadania a una concentració a la porta de l’Ajuntament, avui divendres 27 de setembre, a les 12 h, per fer la lectura del manifest contra el canvi climàtic i anunciar les mesures locals de xoc que es preveuen implantar a la ciutat.

Entre aquestes mesures de xoc destaquen l’establiment del límit de velocitat en 30 km/h de manera genèrica a la ciutat amb el propòsit d’establir una zona de baixes emissions i la inversió a curt termini en producció i autoconsum públic d’electricitat.

Ahir, al ple municipal ordinari del mes de setembre, el grup municipal En Comú Podem va presentar una moció d’àmbit general per a la declaració d’emergència climàtica, que es va aprovar.

A Barcelona…

Malgrat l’important paper dels municipis, la manifestació més rellevant de la jornada s’espera a Barcelona, i molts ajuntaments baixllobregatins també han animat la ciutadania a sumar-se a la mobilitació que Fridays for Future, al costat d’altres moviments germans, ha convocat per avui mateix, a les 18 h, als Jardinets de Gràcia de Barcelona, que arribarà fins a la plaça de Catalunya.

El moviment estudiantil també ha posat en marxa una pàgina web on es pot llegir el manifest i adherir-se a la protesta.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here