La trobada torna a acollir activistes participants al projecte Ciutats Defensores de Drets Humans

‘Per la llibertat’ (2017), Per la igualtat (2018) i, ara, ‘Per la solidaritat’ (2019). L’edició d’enguany de Barrejant tancarà del 4 al 6 d’octubre la trilogia de grans causes que aquesta trobada ha plantejat al llarg dels darrers tres anys mitjançant les seves propostes lúdiques i reflexives.

És precisament la solidaritat amb el poble de Nicaragua el tema que protagonitzarà l’acte d’inauguració (divendres 4 d’octubre), al qual assistiran Amaru Ruiz i Magaly Castillo, participants del país centreamericà en la novena edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans .

A continuació tindrà lloc el Sopar de la solidaritat santboiana ( inscripció ); els fons que es recaptin es destinar a projectes de salut mental al Senegal. L’espectacle poètic ‘Un mar de paraules’ posarà el punt final a la jornada.

Dissabte 5 i 6 d’octubre, la principal protagonista serà la Fira d’entitats que s’acompanya d’un seguit de propostes culturals i de reflexió. Hi destacarà la participació dels activistes de drets humans Danilo Chammas, del Brasil, i Leonard Renteria, de Colòmbia.

Dissabte hi haurà actuacions en directe, entre altres, de Mel Gimard (flamenc fusió), Dani Orviz (poeta, perfomer i joglar), Dobet Gnaghore (música africana. urban/alternative, premi Grammy l’any 2010) i Insurrección (banda tribut al Último de la fila). També, propostes adreçades a les famílies com la ludoteca Tata Inti, la Cercavila, el dinar popular, l’actuació de Migro Danza o l’actuació dels Diables de Casablanca.

Diumenge està dedicat principalment al públic familiar , amb la ludoteca ‘Sonàrium, el viatge dels sentits’, l’espectacle ‘Tinc un paper’ amb Marc Parrot i Eva Armisén i l’actuació del grup Xiula amb l’espectacle ‘Donem-li una volta al cos’.

Al Barrejant 2019 se sumen les activitas del Dia Internacional de la Pau , que es van haver de suspendre el 21 de setembre a causa de la pluja. Hi destaquen la preparació d’un sancocho per la pau, tallers de dansa i música i les actuacions musicals de Las amigas de Yoli, Piitajaya i La Niña Mai.

Més enllà de la programació musical, la trobada santboiana de la solidaritat intenta fer-se ressò de diferents alternatives de consum , més sostenibles i més ètiques. En són exemples l’espai gastronòmic Barrejant, gestionat per l’Associació Did, o la fabricació d’uns ‘wraps’ que està realitzant Bee the planet com a objecte singular d’aquesta edició.

Barrejant és l’espai de trobada de la solidaritat santboiana. En aquesta edició s’hi han implicat directament més d’ una vintena d’entitats .

El wrap: l’obsequi del Barrejant

Sopar per la solidaritat

Un mar de paraules

Amaru Ruiz

Magaly Castillo

Danilo Chammas

Leonard Renteria

Font: Ajuntament de Sant Boi  

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here