S’ha iniciat un nou cicle de Ciutats Defensores dels Drets Humans, que aquest any arriba a la IX edició i que té lloc a quinze municipis de Catalunya -entre ells diverses localitats del Baix Llobregat-  fins al 16 d’octubre

Aquestes jornades tenen per objectiu la defensa dels Drets Humans, fer visible la feina de les persones activistes i fer públic el suport a la seva tasca tant per part de les institucions com de la ciutadania de les diferents poblacions on es duu a terme. Aquest és un projecte ja consolidat i representa un espai de denuncia de situacions de vulneracions dels drets universals.

Conscienciació a les escoles i a la ciutadania

Durant aquest període es faran tot un seguit d’actes, taules rodones, conferències i entrevistes adreçades a alumnat dels centres escolars, per tal que aquest missatge arribi al jovent de la nostra ciutat. També hi haurà diversos actes adreçats a la ciutadania en els que tothom podrà participar.

D’Àsia, Amèrica i Àfrica

Defensores dels Drets Humans com  Magaly Castillo, de Nicaragua;  Sunita Krishnan, de l’Índia; Hayat Rguibi, del Sàhara Occidental i Freddy Samuel Vásquez, “Sniff” de El Salvador.

El nivell d’interès de les activitats programades és molt alt, gràcies als coneixement  de les persones  convidades, i també al valor afegit que aporta la seva experiència personal, que permet apropar-se molt més i empatitzar amb totes elles.

Tenint en compte la dificultat que moltes d’aquestes persones tenen per viatjar a Europa, aquestes xerrades representen una oportunitat única de conèixer i parlar amb persones que treballen dia a dia, perquè el nostre planeta sigui una mica millor, més sostenible i més humà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here