Calvet ofereix la Generalitat perquè aporti suport “tècnic i jurídic” als ajuntaments interessats

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha explicat aquest dimecres que el Govern vol “portar a altres municipis grans de Catalunya” la zona de baixes emissions que hi ha a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Per això vol que la Generalitat ofereixi suport “tècnic i jurídic” als ajuntaments interessats “de la mateixa manera que l’AMB està cobrint els 36 ajuntaments de l’àrea”. Ho ha dit en resposta a una interpel·lació del diputat del PSC-Units Jordi Terrades, que ha preguntat al conseller durant el ple del Parlament sobre els projectes del Govern per fer front a l’emergència climàtica.

Segons preveu la normativa que entrarà en vigor l’1 de gener del 2020, els vehicles més contaminants tindran prohibit accedir o circular per la zona de baixes emissions –que afecta els municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs i la majoria del de Barcelona, a excepció de la Zona Franca, Vallvidrera i les rondes– de dilluns a divendres entre les 7.00 i les 20.00 hores.

Calvet també ha fixat el 17 de gener de 2020 com a data per a una nova una cimera contra el canvi climàtic a Catalunya. El conseller ja havia dit el juliol que al Govern estaven “disposats” a fer aquesta trobada que reclamaven els socialistes amb “tots els sectors ambientals, econòmics, socials, polítics i acadèmics” per acordar un full de ruta per fer front al canvi climàtic.

Font: ACN

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here