11 colles de la comarca actuaran el 12 d’octubre a la tarda a la plaça de Catalunya de la ciutat deltaica. La cita coincideix amb la celebració al Prat del Festival Esperanzah!, on actuaran artistes com Oques Grasses, l’Elèctrica Dharma o Manu Chao, i que inclourà activitats de difusió del fet casteller

La Trobada de Colles Castelleres del Baix Llobregat arriba aquest dissabte, 12 d’octubre, al seu primer quart de segle d’història. El Prat de Llobregat acollirà la 25ena edició d’aquesta cita castellera, en la qual participaran 11 colles de la comarca. I ho farà en un moment molt especial: l’aplec coincideix amb el Festival Esperanzah! que té lloc al barri de Sant Cosme de la ciutat cada tardor, i que enguany comptarà amb actuacions de grups com Oques Grasses, l’Elèctrica Dharma o Manu Chao. Aprofitant l’avinentesa, el festival acollirà els i les castelleres de tota la comarca i inclourà activitats de difusió del fet casteller.

Aquesta serà la primera vegada que el Prat acull la Trobada Castellera del Baix Llobregat, que va començar a celebrar-se el 1995 a Sant Andreu de la Barca i és un bon exponent de la força i extensió que ha assolit a les darreres dècades el fet casteller fora de la zona tradicional, en regions metropolitanes com la del Baix Llobregat. Els potablava, que el juny passat van celebrar el seu cinquè aniversari i que a la recent Diada de Festa Majors de la ciutat, el passat 28 de setembre, van descarregar el segon4d7 i van carregar el primer 3d7 de la temporada, organitzaran per primer cop una trobada que en anys anteriors ha passat per localitats com Castelldefels, Cornellà, Gavà, Esplugues, Sant Boi, l’Hospitalet, Sant Feliu i Molins.

La trobada tindrà lloc a partir de les 17 de la tarda a la plaça de Catalunya i les colles actuaran en tres grups de quatre colles cadascun semblant al sistema que es fa servir al concurset. A banda de la colla local, també hi prendran part les colles dels Encantats de Begues, Castellers de Castelldefels, Castellers de Cornellà, Matossers de Molins de Rei, Colla de Castellers d’Esplugues, Carallots de Sant Vicenç dels Horts, Castellers de Gavà, Castellers de Viladecans, Castellers de l’Adroc i la Colla Jove de l’Hospitalet.

Després de l’actuació castellera, els i les castelleres es desplaçaran al Festival Esperanzah! per celebrar un sopar de germanor. Aquest festival, que ja ha superat les 10 edicions i s’ha consolidat com un referent a l’hora de mesclar música i cultura amb causa, no serà aliè a la trobada i inclourà en el seu programa tallers i jocs relacionats amb el fet casteller.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here