SEAT, situada a Martorell, participarà fins a 2023 en el projecte Life Landfill Biofuel, aprovat recentment per la Comissió Europea, que té com a objectiu l’obtenció de gas renovable a partir dels abocadors municipals.

L’objectiu és aconseguir una gestió més eficient a través de l’obtenció de biometà d’una font energètica autòctona i abundant. El projecte es desenvoluparà juntament amb altres entitats col·laboradores durant els propers quatre anys i compta amb un pressupost global de 4,6 milions d’euros, dels quals la Comissió Europea en finança el 55%.

Andrew Shepherd, responsable dels projectes de gas renovable de SEAT, ha destacat que “aquest projecte ens permetrà avançar en el desenvolupament i recerca del biometà com a combustible. El nostre objectiu final és garantir l’impacte zero emissions de CO2 en tot el cicle de vida del vehicle”.

Amb l’objectiu de promoure l’economia circular, l’eficiència energètica i la reducció d’emissions, SEAT ja participa al projecte Life Methamorphosis per a aconseguir biometà a partir de residus prèviament seleccionats i purins d’una granja de Lleida. El nou projecte Life Landfill Biofuel suposa un pas més, ja que la matèria primera prové directament de l’abocador, sense una separació prèvia.

La Unió Europea limitarà al 10% els residus municipals que es poden tirar als abocadors en 2035, per això, convertir els residus en biocombustible per al transport és una solució per a aquest repte mediambiental. Aquest nou projecte compta també amb la participació d’FCC, IVECO, la Universitat de Granada, la Fundació CARTIF, SYSADVANCE i Gasnam. SEAT ja va desenvolupar al costat de Aqualia un projecte similar per convertir aigües residuals en biocombustible.

A Europa hi ha gairebé mig milió d’abocadors, per la qual cosa el desenvolupament i la recerca en els mecanismes d’explotació en l’obtenció de biometà a partir dels residus representa una oportunitat de negoci per a convertir els residus en una font d’energia, que també contribueixi a disminuir les emissions mediambientals.

Font: Aj. Martorell

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here