Sant Feliu crea el seu propi plànol metrominut per fomentar la mobilitat a peu.

El metrominut és un esquema de la ciutat visualment semblant a un mapa del metro i serveix per mostrar recorreguts a peu entre diferents punts i equipaments de la ciutat. Cada recorregut ve acompanyat amb la distància aproximada entre els dos punts que connecta i del temps de trajecte a peu.

Aquests trams són acumulables per tal de poder fer estimacions de recorreguts més llargs i personalitzats. La iniciativa va ser ideada a Pontevedra l’any 2011 i ja s’ha implementat en nombroses ciutats europees amb molt bona acollida. Ara la capital del Baix Llobregat s’uneix a la llista de ciutats que aposten per la mobilitat a peu i que ja tenen el seu propi metrominut.

En el plànol metrominut s’han identificat els centres educatius i escoles bressol de la ciutat. També trobarem els parcs i zones verdes com el Parc Agrari, el Parc Llobregat, el Parc Nadal, el Parc Europa i el Parc Natural de Collserola. Les zones amb grans aparcaments així com les connexions amb altres municipis, també s’han incorporat.

Aquesta iniciativa no només busca convertir Sant Feliu en una ciutat més sostenible i amable amb el medi ambient, també busca que els trasllats a peu millorin la salut de la ciutadania i potenciïn el comerç i l’economia local

Font: Aj. Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here