Properament s’iniciarà un projecte d’intervenció centrat al carrer Llobregat on professionals treballaran conjuntament amb les entitats i el veïnat per posar en marxa diverses accions

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha aprovat en junta de govern donar llum verda a un nou projecte d’intervenció directa al barri de Can Ros, amb l’objectiu de resoldre les dificultats de convivència veïnal que es viu en concret al carrer Llobregat, al tram conegut com la rambla de Can Ros. El projecte consistirà en organitzar un procés en el que la ciutadania i l’administració treballaran conjuntament per identificar les causes del que està passant i exploraran les diferents mesures de prevenció i promoció de l’ús positiu de l’espai públic que s’han de posar en marxa.

Els objectius del pla són reconduir la situació actual de tensió, reforçar el paper de la Rambla com espai de dinamització veïnal, respondre i prevenir discursos i rumors falsos, i afavorir la coresponsabilitat del veïnat i entitats en tot el procés. Diversos professionals treballaran conjuntament amb entitats, veïnat i treballadors i treballadores municipals.

L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha explicat que «volem que Sant Vicenç dels Horts sigui una ciutat inclusiva, on totes i tots ens sentim còmodes i puguem desenvolupar el nostre pla de vida amb tranquil·litat i respecte. Per això volem treballar de la mà amb els veïns i veïnes del barri i desenvolupar propostes de millora conjuntament, i garantir un barri cohesionat».

Properament s’iniciarà la recollida d’informació per elaborar la diagnosi de la situació i es crearà un espai conjunt de treball entre ajuntament, entitats i veïnat, que es podria anomenar “Espai Rambla”. D’aquesta manera, el consistori pretén abordar la millora del civisme a Can Ros de manera transversal implicant el màxim d’agents del barri.

Aquesta intervenció que ha estat aprovada aquest dilluns se suma als projectes que l’Ajuntament està desenvolupant en aquest barri de la ciutat. Un d’ells és el Pla de convivència i civisme a Can Ros i El Serral, del qual s’està enllestint la diagnosi participativa amb cossos de seguretat, ciutadania, entitats i professionals. D’entre les accions que s’hi estan valorant són la contractació educadors i educadores cívics o de carrer i la creació de l’Espai per la Convivència.

Per altra banda, també s’està treballant amb el Grup de d’intervenció a l’espai públic, un projecte coordinat pel departament de Participació i Convivència i en el que hi participen els cossos de seguretat i els serveis municipals com el Servei d’Acompanyament Jove i el Servei de Mediació Ciutadana per intervenir en zones concretes com la plaça Sant Jordi, la rambla de Can Ros, o la plaça Miquel Julià, entre d’altres.

Font: Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here