Les reunions municipals s’adequaran a la Iniciativa per la Reforma Horària i no es convocaran més tard de dos quarts de set del vespre

La Junta de Govern Local de Sant Vicenç dels Horts ha aprovat una proposta perquè el consistori adopti progressivament horaris més racionals pel que fa a les convocatòries de reunions i així avançar en l’objectiu de la conciliació personal. A partir d’ara els departaments i serveis municipals hauran d’ajustar les convocatòries de reunions per tal que no comencin més tard de les 18.30 h i que no acabin més tard de les 20 h. No obstant no s’inclou la convocatòria de Plens municipals ordinaris ni extraordinaris.

Aquesta mesura pretén forçar un canvi d’hàbits que elimini per complet les reunions que es poden organitzar més tard de les vuit del vespre i que administració, ciutadania i entitats treballin conjuntament per organitzar trobades en horari de migdia o de tardes.

El portaveu de l’equip de govern, Xavi Gómez, ha explicat que «volem que a Sant Vicenç dels Horts s’imposin uns horaris més adequats que ens permetin a tots i totes poder treballar i gaudir del temps lliure amb la nostra família i amistats, i els primers que hem de donar exemple som les persones que treballem a l’Ajuntament. Aquest és un primer pas per aconseguir progressivament arribar a uns horaris més racionals, malgrat que l’administració també ha de ser flexible a la realitat del veïnat i les entitats».

En la sessió del Ple municipal del 19 de març de 2015 es va aprovar, entre altres, una proposta de resolució a favor de la reforma horària amb l’objectiu de donar suport a les mesures que facin possible fer la transició cap a un horari racional generalitzat, que hauria de ser la norma a aplicar en tots els àmbits socials i econòmics, públics i privats, sense perjudici que es reconeguin després determinades situacions de flexibilitat horària, i per tant, excepcions a les normes generals, per atendre determinades situacions personals o de determinats col·lectius.

En aquest context és en el que es va posar en marxa la Iniciativa per a la Reforma horària – Ara és l’hora, reconeguda pel Govern de la Generalitat de Catalunya com a plataforma interlocutora en aquest qüestió. L’objectiu fonamental va ser i continua sent el d’impulsar uns horaris beneficiosos per a les institucions, les empreses i la ciutadania.

Font: Aj. Sant Vicenç

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here