La iniciativa s’emmarca en un programa que integra l’atenció hospitalària i primària en l’abordatge d’aquests malalts. El Baix Llobregat té una forta presència en el projecte, amb l’hospital de Viladecans, el Moisès Broggi de Sant Joan Despí i l’equip de cronicitat d’Atenció Primària del Delta del Llobregat

L’Hospital de Bellvitge, l’Arnau de Vilanova de Lleida, l’Hospital Clínic Universitari de València, el de Viladecans, l’Hospital de Manises, el Moisès Broggi de Sant Joan Despí i l’equip de cronicitat d’Atenció Primària del Delta del Llobregat han començat el seguiment per telemedicina de pacients amb insuficiència cardíaca crònica en el marc de l’assaig clínic HERMeS.

L’objectiu és tractar de confirmar si l’ús de la telemedicina i, més concretament l’ús de la telefonia mòbil en la pràctica mèdica, ajuda a detectar i tractar més ràpidament les descompensacions i redueix el nombre d’hospitalitzacions i la mortalitat d’aquests pacients. Si el model funciona es podria aplicar també a l’atenció al pacient crònic.

El mètode de telemedicina avaluat utilitza la plataforma informàtica PIRENe dissenyada específicament per a aquest programa, així com un mòbil en el qual hi ha instal·lada l’app a través de la qual s’envien les dades a la plataforma i dispositius de mesura que es lliuren al pacient.

En la visita inicial, el pacient és instruït sobre com utilitzar la plataforma informàtica i els dispositius per controlar diàriament la seva tensió arterial, freqüència cardíaca i pes, a més d’emplenar un qüestionari de símptomes. Unes dades que el metge rebrà automàticament i, si ho veu necessari, es comunica amb el pacient. El mètode de treball també inclou la realització de visites per videoconferència de telèfon mòbil a telèfon mòbil a partir de l’app.

La intervenció amb telemedicina dura sis mesos i es fa en persones que hagin rebut l’alta hospitalària recentment arran d’alguna descompensació, un període en què existeix una especial vulnerabilitat per patir altres episodis similars.

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here