El programa “FlipArt” convida artistes i creadors a visitar els instituts perquè els joves estudiants coneguin millor les professions artístiques. Aquesta setmana coincideixen diferents sessions de la vuitena edició del programa de la Diputació de Barcelona per a la difusió de les arts escèniques i visuals
Demà dimecres, la caracteritzadora i maquilladora Eva Fernández visita l’Institut Ramon Berenguer IV de Santa Coloma de Gramenet. Dijous serà el torn del dramaturg Roger Bernat, a l’Escola Daina Isard d’Olesa de Montserrat, i del mentalista David Baró, al Centre de Formació d’Adults Catalònia de l’Hospitalet de Llobregat. Tancarà la setmana l’actor i cantant Jordi Vidal que divendres visitarà l’Institut Jaume Salvador i Pedrol de Sant Joan Despí.

Ells són quatre dels 21 artistes i creadors que integren el catàleg que s’ofereix a centres educatius de la demarcació de Barcelona, excepte els de la ciutat de Barcelona. El curs passat un total de 5.983 alumnes van participar en les activitats gratuïtes que van tenir lloc en 141 centres de 80 municipis de la demarcació. En total es van organitzar fins a 178 activitats, impartides per una vintena d’artistes professionals provinents d’àmbits com el teatre, la dansa, la música, el circ, la màgia o el còmic, classificades en tres formats: Aventures d’artistes, Els oficis de les arts i Monogràfics d’arts.

A Aventures d’artistes diversos artistes expliquen als alumnes la seva trajectòria i experiència professional. Hi participen els següents artistes: David Baró (mentalista), Jordi Martínez (Pallasso i actor), Guille Vidal-Ribas i Javi Casado (ballarins especialitzats en danses urbanes), Jordi Vidal (actor i cantant), Roger Bernat (artista i teatrer), Pere Faura (coreògraf i ballarí), Lalo López (músic, compositor i productor), Roberto G. Alonso (artista multidisciplinari) i Anna Taratiel (artista urbana).

Als oficis de les arts són els tècnics de professions vinculades a les arts els que expliquen als alumnes què hi ha darrere el teló i què fa possible la posada en escena dels espectacles. S’hi donen a conèixer les professions d’escenògraf, amb Sebastià Brosa; figurinista i disseny de vestuari, amb Míriam Compte; caracterització i maquillatge, amb Eva Fernández; i tècnic d’il·luminació i imatge, amb Oriol Ibáñez.

A Monogràfics d’art diversos professionals donen a conèixer a l’alumnat les seves disciplines escèniques a partir d’una introducció pràctica i amb una presentació final del treball realitzat davant la resta de companys del centre. Els tallers els fan companyies de teatre com T de Teatre, amb Marta Pérez i Carme Pla; de teatre musical, a càrrec de Guillem Cirera; de circ, amb Eli Coll i Jordi Mas; de còmic, amb el dibuixant Kap -imatge adjunta-; de percussió corporal, amb Sergi Ramis; i d’imatge performativa, amb l’artista Fafá Franco.

Difusió i creació de nous públics

“FlipArt” contribueix a la difusió de les professions artístiques entre els més joves i a la formació de nous públics, juntament amb el programa “Anem al teatre“, també impulsat per Diputació de Barcelona, i que enguany arriba a la 24a edició.

Font: Diputació de Barcelona 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here