Segons indica l’informe mensual d’atur de l’Observatori Comarcal, l’atur puja respecte el mes passat però disminueix en relació al mateix mes de 2018.

A finals del mes d’octubre, l’atur registrat al Baix Llobregat s’ha situat en 39.451 persones, augmentant respecte el mes anterior en 889 persones (+2,3%), i la taxa d’atur registral es situa al 10%. La taxa mitjana baixllobregatina es situa per sota del conjunt de Catalunya, però segueix superant la taxa d’atur de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

En termes interanuals, segueix disminuint l’atur registrat en tots els àmbits territorials, tot i que amb menor intensitat. La taxa d’atur baixa un 1’2% respecte la registrada al mateix mes de l’any passat. El nombre de persones registrades a les oficines de treball al Baix Llobregat ha baixat en 490 persones respecte a octubre de 2018.

L’augment de l’atur d’aquest mes es registra tant entre els homes (+567) com entre les dones (+322). Les dones però, continuen tenint una taxa d’atur registral superior a la masculina (12,1% davant el 8,1%).

Per edats, l’atur puja, sobretot, en els grup d’edat de 25 a 44 anys (+387,+2,7%) i menors de 25 anys (+263,+8,5%). Els majors de 45 anys també registren un creixement de l’atur (+239,+1,1).

Per sectors i activitats econòmiques es veu com l’atur creix sobretot en serveis a la producció (inclou ETT), serveis de menjar i begudes i comerç. Administració pública, educació i construcció són les úniques activitats que disminueixen l’atur aquest mes, seguint la tendència general a la resta de territoris.

Per poblacions, Collbató és el municipi amb un major increment d’atur respecte el mes anterior (+11%), mentre que La Palma de Cervelló registra un increment del 21v3% d’atur respecte l’Octubre de 2018.

Segueixen liderant el rànking mes rere mes Sant Vicenç dels Horts (13%) i Martorell (12’4%).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here