La Guàrdia Civil ha fet aquest dimarts al matí almenys quatre detencions i cinc escorcolls en domicilis i seus oficials de la demarcació de Barcelona per investigar el suposat desviament de fons públics de la Secretaria General de l’Esport, situada a Esplugues de Llobregat, a entitats vinculades a CDC en el marc de l’operació ‘Voloh’.

Entre els detinguts hi ha el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i l’exregidora d’Esports del PDeCat a l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona Maite Fandos. L’operació s’ha fet per ordre del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, que investiga la suposada concessió fraudulenta de subvencions públiques, de més de 2 milions d’euros, procedents de la Secretaria i del Consell Català de l’Esport, un òrgan dependent. La causa està oberta pels delictes de malversació de fons públics, prevaricació i tràfic d’influències.

Entre les entitats beneficiàries d’aquestes subvencions hi hauria fundacions vinculades a l’antiga Convergència, com CATmón i Igman, que el mateix jutjat, dirigit pel magistrat Joaquin Aguirre, ja va ordenar registrar el maig del 2018 en el marc de l’operació ‘Estela’, similar a la ‘Voloh’ però vinculada a la Diputació de Barcelona durant el mandat de Salvador Esteve. En aquell cas s’investigaven una trentena de subvencions i es van fer més d’una vintena d’escorcolls per part de la Udef de la Policia Nacional. El gener d’aquest 2019 el jutge Aguirre va ordenar el traspàs de la investigació de la Policia Nacional a la Guàrdia Civil. Arran d’aquella operació també es va descobrir, el maig d’aquest 2019, un suposat desviament de fons del Canal Olímpic de Castelldefels, gestionat per l’empresa pública de la Generalitat Equacat, Ferrocarrils de la Generalitat o el Departament de Presidència de la Generalitat.Durant la investigació, el secret de la qual el magistrat ha aixecat aquest dilluns parcialment, s’han fet intervencions telefòniques i s’ha geolocalitzat algun dels investigats. L’advocat de Figueras, Francesc Sànchez, ha explicat a diverses emissores que també s’investiguen suposats desviaments a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Federació Catalana de Gimnàstica i la Plataforma Pro-seleccions esportives de Catalunya. Els altres dos detinguts són, segons Sànchez, l’apoderat de l’empresa que gestiona Ael Canal Olímpic i Lluís Pallisera, subdirector general de Gestió i Recursos Humans del Consell Català de l’Esport. Els agents han arribat al complex situat a l’avinguda Països Catalans d’Esplugues de Llobregat, que acull la seu de la Secretaria, el Consell Català de l’Esport i altres organismes esportius, cap a les 8 del matí, segons han explicat a l’ACN treballadors de la zona. Al recinte, amb diversos edificis envoltats d’una tanca metàl·lica i custodiat per seguretat privada, hi ha accedit tres o quatre vehicles policials amb una desena d’agents uniformats i de paisà, que bàsicament busquen material informàtic, han dit les mateixes fonts.

Font: ACN Barcelona

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here