El tret de sortida es s’ha fet aquest dissabte, 16 de novembre, amb dues xerrades a l’Auditori de la Casa de Cultura i quatre tallers al pati de la Casa de Cultura. La semana s’allargarà fins al 24 de noviembre.

Les activitats han començat a les 17.30h i s’han organitzat de forma conjunta entre el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament, la Creu Roja del Baix Llobregat Nord i la Comunitat Minera Olesana.

El tècnic responsable de campanyes del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Joan Soler, ha destacat que la Setmana europea de la prevenció de residus és una campanya que arriba de la mà de l’Agència de Residus de Catalunya amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la necessitat de reduir la generació de residus i deixalles i promoure la reutilització.

Setmana Europea de la prevenció de residus, que es celebrarà del 16 al 24 de novembre, ha començat aquest mateix dissabte amb una jornada amb diferents activitats que han començat a les 17.30h a l’Auditori de la Casa de Cultura titulada “Recicla, reutilitza, redueix. És la teva responsabilitat”. Primer de tot, s’ha donat la benvinguda a les persones assistents i s’ha explicat l’objectiu de la campanya de la mà de la regidora de Medi Ambient, Eva Creus, el president honorífic de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, Santiago Sánchez, i el president de la comunitat minera olesana, Joan Arévalo. Tot seguit, la primera activitat serà la xerrada “Model de gestió integral i sostenible del residu tèxtil municipal” a càrrec de Xavier Casas, president d’eco Inserció.

La jornada ha continuat amb la segona xerrada, “Vivir sin plàstico”, a càrrec de Francesca Abate, de la Creu Roja del Baix Llobregat Nord durant la qual s’han explicat estratègies per  reduir el plàstic a la vida diària, sobretot aquells d’un sol ús. Joan Soler també ha explicat que s’ha llançat a la ciutadania el repte “Stop plàstic. Ets capaç de viure sense plàstic una setmana?” amb l’objectiu de recollir propostes dels olesans i de les olesanes a través d’una bústia que es col·locarà a l’OAC, la plataforma Olesa decidim o les xarxes socials de l’Ajuntament. Durant tota la setmana el departament de Medi Ambient proposarà a través de les xarxes socials altres reptes per tal de conscienciar a la ciutadania.

Després de les dues xerrades, l’activitat s’ha traslladat al pati de la Casa de Cultura amb quatre tallers que aniran des d’un tast d’aigua, un altre del cost i petjada ecològica de l’aigua de l’aixeta i l’envasada,  un taller d’elaboració de desodorant natural i un altre d’aprendre a reciclar. Totes les persones que participin a la jornada rebran un obsequi amb material per poder reduir la generació de residus.

Durant la Setmana europea de la prevenció de residus, per fomentar la idea de reutilitzar entre la plantilla de l’Ajuntament, es faran blocs de notes amb tot el material sobrant de les eleccions espanyoles de diumenge passat i es repartiran ampolles de vidre per reduir l’ús d’ampolles de plàstic.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here