L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler (En Comú Podem); Eduard Rivas (PSC), alcalde d’Esparreguera; i l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa (PDeCat); van ser escollits vicepresidents de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) en l’Assemblea general celebrada ahir. L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau (ERC), en va ser proclamada presidenta

Per primera vegada la presidència de la FMC queda en mans d’ERC, després que l’alcalde de Pineda de Mar, el socialista Xavier Amor, l’hagi encapçalat des del 2013. Així, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha estat escollida a la 30a assemblea celebrada aquest divendres.

Les vicepresidències de l’FMC recauen en Àlex Garrido, alcalde de Manlleu; Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega; Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera; David Bote, alcalde de Mataró; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella; Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell; i Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat. Amb aquesta composició es manté l’esperit plural d’aquesta entitat.

Completen el Comitè Executiu de l’FMC, a més dels ja citats, Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac; Lídia Muñoz, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat; Francesc Alemany, alcalde de Palafolls; Narcís Fajula, alcalde de Sarrià de Ter; Josep Bigorra, alcalde de Vilaplana; Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès; Adam Tomàs, alcalde d’Amposta; Núria Pérez, alcaldessa de Pardines; Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona; Carles Luz, alcalde de Gandesa; Lluís Guinó, alcalde de Besalú; Sergi Vallès, president de la Mancomunitat del Penedès; Lourdes Aluja, alcaldessa del Pradell de la Teixeta; Natàlia Figueras, alcaldessa de Maçanet de la Selva; Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell; Albert Corberó, alcalde de Súria; Dolors Carreras, alcaldessa de Cunit; Josep López, alcalde d’Ullà; Noemí Trucharte, alcaldessa de Vilanova del Camí; i Ignasi Simon, alcalde de Lliça d’Amunt.

En aquesta assemblea també es va ratificar el pressupost de l’entitat corresponent a l’exercici 2019, es van ratificar els comptes anuals corresponents a l’exercici econòmic de 2018 i la Memòria d’activitats i de gestió de l’entitat corresponent a l’any 2018.

La Federació de Municipis de Catalunya

La FMC és una associació que representa governs locals de Catalunya. Les seves finalitats són el foment i la defensa de l’autonomia local, construint espais adequats per a l’intercanvi d’informació sobre temes d’interès a l’agenda local, i promovent la generació de propostes en clau municipalista per defensar l’autonomia municipal.  

Demanda d’una sola associació municipalista

A més de renovar els càrrecs dels diferents òrgans de govern de la FMC, en l’assemblea d’ahir es va aprovar una proposta de resolució sobre la unificació del municipalisme, en la qual s’acorda treballar per tal d’elaborar una proposta d’unificació de les entitats municipalistes  i constituir una taula paritària entre la FMC i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), que iniciï els treballs per fer possible aquesta unificació durant el present mandat municipal.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here