La venda d’oli conviurà amb mostres d’eines i oficis tradicionals i amb tallers de manualitats i artesania per a infants

Castellví de Rosanes acollirà diumenge 24 de novembre la 4a edició de la Fira de l’Oli del municipi, que omplirà d’activitats la plaça del poble i el seu entorn durant el matí i el migdia. Les parades de venda i degustació d’oli conviuran amb mostres d’eines i oficis tradicionals i tallers adreçats als nens i nenes on podran practicar manualitats i fer de terrissaires per un dia. La participació a les diferents activitats de la fira és oberta a tothom, algunes de les propostes, però, tenen l’aforament limitat i/o cal inscripció prèvia.

La Fira de l’oli s’organitza conjuntament entre l’Ajuntament de Castellví de Rosanes i l’associació APECRO de propietaris agrícoles i forestals. El programa d’actes arrencarà a les 10 del matí, quan els diferents estands de la fira obriran al públic. Simultàniament, se celebrarà un esmorzar de botifarrada la plaça (aforament limitat).

A les 11 del matí serà l’hora de començar les activitats adreçades als infants. Per començar, els nens i nenes podran collir olives tal com es feia antigament, fent-les caure de l’arbre amb una vara llarga. A les 11.30h començaran els altres dos tallers infantils. Per una banda, el de terrissa (aforament limitat i inscripcions prèvies) on els nens i nenes podran aprendre a fer un cantiret d’oli i endur-se’l a casa. També hi haurà, a la mateixa hora, un taller de pintura.

Cap a migdia, es podrà veure funcionar en directe una antiga màquina de ventar, que s’utilitzava per separar les fulles de les olives abans d’enviar-les a la premsa.
A les 14h es clouran els estands de la fira, i començarà un àpat-degustació a peu dret. Els tiquets per aquest àpat (fideuada) es podran comprar a l’Ajuntament fins al 22 de novembre (o bé fins a exhaurir existències). Durant el dinar-degustació, l’entitat del CCR tindrà un servei de bar a la plaça per a tothom qui vulgui comprar beguda.
Al matí de la 4a Fira de l’Oli de Castellví de Rosanes també hi haurà lloc per a la solidaritat. APECRO farà la rifa d’una panera solidària amb La Marató de TV3, dedicada enguany a recollir fons per a la investigació de les malalties minoritàries. Els números es vendran durant el matí i cap a migdia es farà el sorteig.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here