Després de l’èxit de la primera edició del QuintoTapa Corbera, torna aquesta activitat gastronòmica al municipi per posar en valor la restauració local. Del 21 de novembre al 8 de desembre, les barres dels bars i restaurants de Corbera de Llobregat s’ompliran novament amb els productes locals i de temporada del Parc Agrari del Baix Llobregat. La ruta és iniciativa de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat amb la col·laboració de l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT).

El Parc Agrari a taula!

L’Ajuntament compta per segon any amb l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, que gestionarà novament la campanya gastronòmica. Els productes de temporada i del Parc Agrari seran els protagonistes de les propostes gastronòmiques dels bars i restaurants de Corbera de Llobregat del 21 de novembre al 8 de desembre.

Tal i com passa en altres municipis de la comarca, el QuintoTapa dona protagonisme a la pagesia i als seus productes del Parc Agrari del Baix Llobregat. Corbera de Llobregat s’uneix al moviment amb la participació de catorze establiments participants que han acceptat el repte de sorprendre amb creacions basades en els productes de la comarca.

Novetats: Vot a quintotapa.cat de les millors tapes

Continua la proposta de la tapa Km0 (de 3,5 €) i la tapa de la casa (de 3 €) amb un Quinto Magna, a més de poder gaudir de les propostes amb vins DO Penedès. El premi “Tapaport Or” consisteix en un xec regal de 300€, el premi “Tapaport Argent” consisteix en un xec regal de 100€ i el premi “Instagram” consisteix en un xec regal de 60€ a la millor fotografia penjada a la xarxa social. Tots els xecs regals es podran utilitzar als establiments de restauració participants del QuintoTapa.

Aquest any, el QuintoTapa s’estrenarà al sistema de vot on line a quintotapa.cat per escollir les millors tapes de la ruta gastronòmica i el millor cambrer o cambrera. En el seu afany de ser més sostenibles, AGT eliminarà tots els elements en paper de la ruta, menys la guia en paper, que forma part ja de la col·lecció d’algun gastrònom de referència.

Gaudeix també de Corbera!

I és que tot el que hi ha al voltant del QuintoTapa Corbera és de primera qualitat: la seva gastronomia, la seva gent i el seu entorn. El Quinto Tapa és només una excusa per donar a conèixer aquest municipi i tot allò que té per oferir.

Al nucli històric de Corbera, vila mil·lenària, descobrireu les curiositats i llegendes d’alguns dels edificis més característics, com ara el Casal de Santa Magdalena, l’Hospital de Pelegrins o l’Església de Santa Maria, entre d’altres. També es pot descobrir l’Església de Sant Ponç que, tot i estar ubicada al municipi de Cervelló, depèn eclesiàsticament de Corbera de Llobregat: és una de les joies del romànic llombard. Finalment, el Pessebre Vivent és una manifestació cultural popular que ha esdevingut patrimoni immaterial, i un referent de la llarga tradició teatral catalana on més de 200 actors i actrius es posen a la pell dels personatges de cada escena pessebrística. Amb el QuintoTapa no només es fa ballar el paladar, sinó també el territori!

Font: quintotapa.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here