Prop de 1300 persones van participar diumenge a la setena edició de la Marxa “El Baix Llobregat contra la violència masclista

Fruit del treball conjunt del Consell Comarcal i els ajuntaments de la comarca, aquest any 19 municipis van caminar contra la violència masclista. Dinou marxes procedents de Castelldefels, Castellví de Rosanes, Cervelló, Cornellà de Llobregat, El Papiol, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Vallirana, i organitzades en 7 punts de sortida, van arribar diumenge al Parc de Torreblanca al voltant de les 12 hores, on va tenir lloc l’acte central.

La Presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez Morales, va donar la benvinguda i va agrair la participació de totes les persones i va reconèixer l’esforç dels 19 ajuntament que van fer possible l’exitós resultat.

Així mateix, va recordar les dues víctimes assassinades a la nostra comarca aquest 2019 i va demanar un minut de silenci per elles, i per totes les dones assassinades per violència masclista arreu del territori.

A continuació, la guanyadora del Premi Edurecerca 2019 en modalitat “Igualtat d’oportunitats dona-home”, atorgat pel Consell de les Dones del Baix Llobregat, Mar Artigas Dalmau, va fer la lectura del manifest contra la violència masclista.

I per finalitzar l’acte, la Consellera de Dones, Gent Gran i LGBTI, Vicky Castellanos Núñez, va agrair a la Mar Artigas la seva participació en aquest acte, alhora que la va felicitar per  haver escollit el tema de la igualtat per a realitzar el seu treball de recerca.

La consellera va concloure la seva intervenció posant de relleu la necessitat del compromís de tothom, administracions i ciutadania, per a l’eradicació d’aquesta xacra de la nostra societat, per acabar amb la violència masclista.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here