El Departament de Territori Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), els ajuntaments de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi i Cornellà, i l’empresa pública Infraestructures.cat han formalitzat avui, 28 de novembre, l’acord de col·laboració per impulsar i posar en marxa les obres  projecte d’integració urbana i de millora de la mobilitat de la carretera C-245 al seu pas per aquests municipis.

L’actuació reconvertirà l’antiga carrretera comarcal C-245 en un veritable espai i metropolità. Aquesta transformació també inclourà la construcció d’un carril bus i un carril bici en el traçat d’aquesta via pels cinc municipis. A Castelldefels, el projecte suposarà la transformació integral de l’avinguda Constitució i la plaça Colom.

L’obra comportarà una inversió de 39 MEUR, que finançaran la Generalitat (10 MEUR) i el món local i l’AMB (29 MEUR). Es preveu que els treballs es licitin en les pròximes setmanes i comencin a finals de l’estiu vinent i uns 24 mesos de duració.

Millora de la intermodalitat

El nou projecte afavorirà l’oferta i la competitivitat del transport públic i contribuirà a la millora de la qualitat de l’aire de la regió metropolitana de Barcelona així com la millora de la intermodalitat, amb la construcció d’estacions d’intercanvi. Els carrils bus i bici facilitaran la correspondència amb les estacions de Rodalies de Castelldefels, Gavà, Viladecans i Cornellà, i amb la L5 del metro i el Trambaix a Cornellà.

Font: Ajuntament de Castelldefels (elCastell)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here