A primera hora d’aquest dimarts a la tarda ja s’ha reactivat el muntatge de l’Audi A1

La planta de Seat a Martorell reprendrà aquest dimecres amb el primer torn del matí, a tres quarts de sis, la producció a la línia 2, que fabrica el model León. A primera hora d’aquest dimarts a la tarda ja s’ha reactivat la producció a la línia 3, que fabrica l’Audi A1.

Ambdues decisions s’han pres en el marc de les reunions de seguiment que han celebrat avui direcció i sindicats, una al matí i una altra a la tarda. Ambdues línies estaven afectades per la manca de subministrament de peces com a conseqüència de l’incendi a la planta de Faurecia. Des del 20 de novembre, quan es va aturar la producció, i fins a aquesta tarda, Seat ha deixat de fabricar 14.100 vehicles.

L’incendi va provocar la manca de subministrament de davantals (la peça que ocupa la part davantera de l’habitacle del vehicle amb els quadres de comandaments, la guantera o els difusors d’aire) i va obligar a aturar la producció a les línies 1, 2 i 3, que fabriquen l’Arona, l’Ibiza, el León i l’A1. La línia 1 es va posar en marxa dimarts passat, la 2 ho ha fet aquest dimarts a la tarda i la 3 ho farà aquest dimecres amb el primer torn del matí.

Les conseqüències d’aquest incendi van portar Seat a plantejar un ERO temporal, que finalment no s’aplicarà després d’arribar a un acord amb els sindicats pel qual els dies no treballats es consideraran aturada tècnica. A més, els empleats treballaran els dies 18, 19 i 20 de desembre per recuperar la part de la producció, mentre que la resta es farà el 2020.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here