Alumnes de secundària de la ciutat han sumat 120 exemplars a l’entorn del riu

Més de 350 alumnes d’educació secundària dels instituts de Sant Joan Despí han protagonitzat aquest dimarts una plantada de més d’un centenar d’arbres a l’entorn del riu Llobregat. Amb aquesta acció, que coincideix amb la celebració de la Cimera del Clima COP25, l’Ajuntament de Sant Joan Despí se suma la iniciativa ‘Un arbre per Europa’ que té com a objectiu augmentar la consciència social sobre la sostenibilitat a l’àmbit local i fomentar la col·laboració dels joves a l’hora de promoure el desenvolupament sostenible.

La plantada d’arbres s’ha fet a l’àrea de lleure del riu Llobregat, un punt que antigament era una gravera i que s’ha recuperat per a l’ús social com a zona d’estada a la vora del riu. En aquesta àrea s’han plantat 120 arbres i arbustos, com ara freixes, alzines, àlbers, pollancres, lledoners, tamarius o ginestes.

Alumnes de primer i segon d’educació secundària de tots els centres educatius de Sant Joan Despí s’han encarregat de plantar els arbres al llarg de tot el matí. A més, també han participat en tallers per conèixer la flora i la fauna de l’entorn del riu i han col·laborat en la pintura d’un mural amb motius ambientals a la caseta de l’àrea de lleure.

“Amb aquesta actuació, des de Sant Joan Despí ens sumem a la iniciativa Un arbre per Europa, que ens convida a fomentar el desenvolupament sostenible i a fer-ho conjuntament amb els joves; i ho fem en una setmana en què la Cimera del Clima fa més evident que mai la importància que les ciutats siguin avantguarda en la lluita contra el canvi climàtic”, ha afirmat l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, que ha visitat la plantada d’arbres.

El manifest ‘Un Arbre per Europa’ sorgeix arran d’una proposta del president del Parlament Europeu. En aquest manifest, els alcaldes i alcaldesses participants assumeixen el compromís de plantar un arbre al seu municipi, de visibilitzar la importància del desenvolupament sostenible en l’àmbit local i d’involucrar-hi el jovent.

A banda de l’acció d’avui, al llarg dels darrers anys l’Ajuntament ha promogut diverses plantacions populars a l’entorn del riu mitjançant la iniciativa del Bosc dels Infants, que ha permès recuperar el bosc de ribera i potenciar la recuperació ambiental i la revitalització de l’espai fluvial del riu Llobregat al seu pas per la ciutat.

La plantació d’arbres i la creació de zones verdes són algunes de les actuacions que l’Ajuntament duu a terme en el medi natural i en l’espai públic per tal de lluitar contra el canvi climàtic, millorar la qualitat de l’aire i la salut de la ciutadania, tot treballant amb criteris mediambientals i de sostenibilitat.

Font: Aj.Sant Joan Despí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here