El Baix Llobregat posa en marxa una original campanya per compartir la il·lusió del Nadal i s’omple d’activitats nadalenques. En aquesta primera entrega del “Viu el Nadal al Baix Llobregat” us desgranem les fires i festes de les que podreu gaudir aquests dies. Properament, aprofundirem en totes les fires nadalenques, explorarem l’agenda d’activitats infantils, les propostes gastronòmiques i els atractius de la comarca que pots visitar aquest Nadal

 

El web esnadal.cat és l’aparador de més de 50 activitats, fires i festes de Nadal al Baix Llobregat. Un lloc on descobrir els atractius, les activitats, les fires i les festes més rellevants de la comarca durant el Nadal.

 

En són alguns exemples el Pessebre Vivent de Corbera, la Fira de la Puríssima de Sant Boi, la Fira Avícola de la Raça Prat al Prat de Llobregat, la fira medieval Castrum Fidelis de Castelldefels, els tallers de Nadal al Museu de les Aigües, el FiraJuga de Sant Andreu de la Barca, la fira de Nadal de Collbató, el Campament del Mag Maginet de Cornellà de Llobregat, el Campament d’en Fanguet a Esplugues de Llobregat i els Caça-Tions de Catalunya en Miniatura, entre molts altres.

 

 

Com a novetat, aquest any el web esnadal.cat anima a tothom a participar en el joc del tortell de Reis, un divertit joc interactiu sobre la fava i la figureta que sol portar amagat aquest postre. Entre totes les persones participants es sortejarà una experiència en família al Baix Llobregat.

Aquest Nadal gaudiu de totes les activitats que el Baix Llobregat us té preparades!

FIRES I FESTES DE NADAL DESTACADES:

– Pessebre Vivent de Corbera de Llobregat

 

(30 de novembre de 2019 – 12 de gener de 2020)

 

Qui no ha sentit a parlar del Pessebre Vivent de Corbera? La població és un referent durant les festes de Nadal per la seva representació viva del naixement de Jesús, a Betlem, i que s’ha convertit en patrimoni immaterial esdevenint un dels més importants i visitats de tot Catalunya. Aquest famós pessebre es representa des de l’any 1962 i és un dels més antics del país.

 

Més de 200 actors es posen a la pell dels personatges de cada escena pessebrística, dins el marc incomparable del paisatge natural de la Penya del Corb. Aquest mes de desembre i fins el 13 de gener, coincidint amb les festivitats de Nadal, podreu recórrer els 700 metres d’aquest pessebre i barrejar-vos amb les figures vivents que hi participen, com l’àngel de l’anunciació, els pastorets, les bugaderes, el nen Jesús i la família de Natzaret, comerciants i gent que realitza diversos oficis. A més, es canten nadales i es fa cagar el tió. En definitiva, una experiència única que no us podeu perdre!

 

El vell somni de poder passejar-se pel pessebre de molsa, entre boscos, rius i figures vivents, envoltats de penya-segats i de fogueres amb pastors i rabadans que dormen al ras,… L’Anunciació, els pastors amb el ramat, la masia catalana, les dones rentant, el paller, la cova, l’aparició de l’Àngel, els Reis d’Orient, la fugida a Egipte, el poble de Natzaret amb el mercat i els artesans, el ferrer treballant, els nens fent cagar el tió, …

 

Més informació: http://pessebrecorbera.cat

 

 – Fira Medieval Castrum Fidelis de Castelldefels

 

(Del 5 al 8 de desembre 2019)

 

La fira medieval és una cita imprescindible de Castelldefels. Parades d’artesania, desfilades, exposicions d’armes i vestits i jocs infantils omplen els carrers propers al castell. Es celebra del 5 al 8 de desembre, en combinació amb la tradicional Festa Major d’Hivern.

 

Del programa 2019 destaca el nou espectacle de recreació històrica dels Abanderats de Tortosa i el tradicional torneig a cavall al Parc de la Muntanyeta els dies 6 i 7. A més, la Mostra de Comerç Local es realitzarà al cor de la plaça de l’Església i s’escamparà pels carrers del voltant amb decoració especial als establiments.

 

Més informació: www.castrumfidelis.org

 

– Fira de la Puríssima de Sant Boi de Llobregat

 

(Del 6 al 8 de desembre de 2019)

 

Aquest esdeveniment d’arrel agrícola és tota una institució a la comarca i una de les fires més antigues de Catalunya. La 73a edició té lloc els dies 6, 7 i 8 de desembre i concilia tradició i modernitat. S’hi poden trobar aliments típics, objectes artesanals, joguines tradicionals, arbres de Nadal i figuretes pel pessebre, així com l’exposició de fruites i verdures i les parades de planters.

 

La programació inclou la 5a mostra de food trucks i la 6a fira de la cervesa artesana. A més els visitants podran descansar a l’espai Viu Cult, un autoanomenat terrassing amb tast de vins i caves al ritme de concerts de música.

 

Més informació: http://www.santboi.cat/firapurissima

 

 – Fira Avícola de la Raça Prat al Prat de Llobregat

 

(Del 13 al 15 de desembre 2019)

 

Aquesta fira avícola, agrícola i ramadera que se celebra durant desembre al Prat està pensada per a tota la família i és una oportunitat única per conèixer els criadors d’aviram i els pagesos, descobrir els seus protagonistes, saber com treballen i què és el distintiu de la IGP (Indicació Geogràfica Protegida), que tan famós ha fet el pollastre Pota Blava.

 

La Fira esdevé, per a la gent que visita, una extraordinària experiència que combina, d’una banda, la tradició de la pagesia a través de la qualitat dels productes de la terra, el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat i, d’altra banda, un espai gastronòmic. La Fira es completa amb la mostra d’entitats, la mostra local i la  Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat.

 

Adreça: Granja de la Ricarda, El Prat de Llobregat

 

Més informació: elprat.cat/firavicola

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here