El tradicional mercat de comerç local i artesans es pot visitar avui dissabte i també demà

El tradicional Mercat de Sant Nicasi ja funciona avui dissabte a ple rendiment a la Rambla de Gavà en horari de matí i tarda. Ocupant gairebé tot el vial, des de la carretera i fins la plaça Batista i Roca, els visitants trobaran una nodrida representació del comerç local, artesans, animació i activitats per a tota la família.

De fet, enguany hi ha més paradistes que mai, tal i com ens confirma Jordi Tort, tinent d’alcalde d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Gavà: “Tenim 22 comerços locals que s’hi ha apuntat i fins i tot un pagès que estarà venent aquí els seus productes de proximitat, aquest any doncs hi ha més paradistes locals als quals s’hi sumen més de 60 comerços de fora de la ciutat que han vingut a vendre els seus productes”. Per tot plegat, Tort assegura que aquest Mercat “ja és tot un èxit, de fet acaba de començar i ja està ple de gent”.

Entre els comerciants que participen en aquest mercat hi ha en general molta satisfacció. La Taverna Hakuna Matata, per exemple, és el primer any que s’hi posen i porten oberts a Gavà des de fa poc més d’un any. Es tracta d’un restaurant italià on, a més, venen productes típics d’allà, la majoria d’ells però napolitans: hi podem trobar des de licors casolans fins a postres nadalencs també casolans, o pastes colorades. Maria D’Alterio, propietària del restaurant, destaca que “hi ha molta diferència entre la pasta que es produeix a Itàlia i la que es produeix a fora, ja que allà s’elabora de manera diferent, el molí treballa la farina de manera distinta, la farina fins i tot és diferent, i es fa manualment, és molt més artesà, mentre que a fora d’Itàlia es fabrica de manera més automatitzada”. És la primera vegada que el restaurant es posa al Mercat, una decisió impulsada per les ganes de “portar una mica cultura culinària italiana al Nadal de Gavà”.

Faustí Torrecilla, propietàri del Centre de Ioga Lakshmi i Arjuna, també té una paradeta en el Mercat de Sant Nicasi. Allà explica a tothom els seus serveis, que van des de “les classes de ioga fins a les sessions de cristalteràpia, o fins i tot cursos de formació de tarot, tot orientat a relaxar i enfortir a la persona, tant física com emocionalment”. Torrecilla explica que és la primera vegada que s’instal·len en el Mercat: “Ens van oferir venir aquí al Mercat i ens va semblar una bona idea, fa anys que estem aquí a Gavà però sempre va bé que hi hagi més gent et conegui i sàpiga el que fas”.

Entre els que venen de fora, hem parlat amb uns que venen de ben lluny, la gent de Mañeko, que és a la vegada un petit hotel rural i un centre de vende de productes típics de rebosteria basca: entre d’altres, podem trobar rosquilles d’anís (que fan a la mateixa paradeta en el mateix moment), pastís basc (tant el normal com el de xocolata), la txintxorta (que és com la coca de llardons), o el pastís de poma. Venen de Mallabia, un petit poble a Biscaia al costat d’Ermua, just entre Sant Sebastià i Bilbao. L’empresa ha visitat moltes fires a Catalunya, i de fet aquesta no és precisament la primera vegada que venen a la nostra ciutat. Sí que és la primera vegada per Adrián Bulcao, que és qui s¡encarrega de la paradeta: “Em van convidar i vaig pensar que estaria bé provar-ho, a veure què tal els gavanencs”.  Atenció perquè els productes que es poden trobar en aquesta paradeta “no els podeu trobar en cap altre lloc, només aquí o quan visitem una fira, o a la nostra botiga online i al nostre petit obrador”.

Tant avui com demà diumenge el mercat estarà funcionant d’onze del matí a nou de la nit. A banda de la venda de productes, els visitants també poden trobar un espai infantil i hi ha programat un munt d’activitats per gaudir amb la família com ara tallers de Nadal o concerts. Cal recordar que l’Ajuntament ho posa fàcil per anar a aquesta i a qualsevol de els activitats del centre del poble ja que, com és tradicional, els aparcaments municipals de la plaça Batista i Roca i de Jaume Balmes ofereixen dues hores gratuïtes entre el 29 de novembre de 2019 i el 5 de gener de 2020.

Font: Ajuntament de Gavà (elBruguers)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here