Amb la Fira conviuen tres mostres més a la Granja de la Ricarda: la 32a Mostra Comercial, amb més de 170 expositors de comerciants, pagesos, o criadors; la 17ena Mostra d’Entitats, amb la participació d’un centenar d’associacions; i la Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat, amb 75 projectes d’aquest sector

El Prat acull aquest cap de setmana la 46a Fira Avícola Raça Prat. Convertida en una de les fires avícoles de referència a Catalunya, es preveu que la visitin prop de 80.000 persones fins aquest diumenge 15 de desembre al vespre. Qui la visiti podrà gaudir d’una d’àmplia oferta gastronòmica, comercial, cultural i lúdica en un ampli recinte firal de 19.000 m2 situat a la Granja de la Ricarda!

La Fira Avícola és l’única de Catalunya dedicada al pollastre Pota Blava, espècie d’aviram autòcton únic, que només es cria a les granges i galliners dels criadors del Prat de Llobregat i que compta amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Criat amb la manera i maneig tradicionals, a l’aire lliure i amb una alimentació natural, el Pota Blava presenta unes propietats culinàries extraordinàries i un sabor intens.

A la tradicional exposició avícola de la fira, es pot descobrir com es cria el Pota Blava. Al mateix pavelló, s’hi trobarà la mostra agrícola i ramadera dels pagesos del Prat, on es podran conèixer les característiques de la Carxofa Prat, entre d’altres fruites i verdures del Parc Agrari.

Mostra Comercial

La fira també permet comprar per cuinar a casa o degustar aquests i d’altres productes Km 0 i de qualitat. A la Mostra Comercial, que enguany se celebra per 32è any consecutiu en el marc de la Fira Avícola, s’hi poden trobar més de 170 expositors de pagesos, criadors i de comerços i empreses tant locals com d’altres punts del país.

A la Mostra Comercial, hi ha una àmplia gamma de productes i serveis. S’hi troba un interessant sector especialitzat en alimentació tradicional d’origen, així com empreses de comerç i serveis locals per a les quals la Fira és un excel·lent aparador i una oportunitat de promoció. La Fira també representa un espai de networking, on les empreses de nova creació dels emprenedors i emprenedores locals que han participat en el concurs “El Prat Emprèn” hi son presents per donar-se a conèixer i per promocionar la seva activitat i serveis.

Pavelló gastronòmic

Al pavelló gastronòmic, els visitants podran gaudir del sabor dels millors productes de proximitat. Per a aquesta edició, la xarxa de xarxa de restaurants “El Prat degusta’l” ha preparat una elaborada oferta gastronòmica, amb els platets de Pota Blava i Carxofa Prat com a protagonistes. En aquesta edició, es vol visibilitzar més clarament el vincle entre territori, productes Km 0 i oferta gastronòmica i comercial. Per això, a l’entorn del pavelló gastronòmic, es podrà seguir tota la traçabilitat dels productes, des del seu conreu o criança fins a la seva comercialtizació en botigues i restaurants.

Els padrins de la Fira d’enguany també són dos periodistes que aposten per la divulgació dels productes de la terra i Km 0: Xènia Roset i Marc Orozco, presentadors del programa “Deixa’m tastar” de SER Catalunya.

Concurs d’aparadors

Durant la celebració de la Fira Avícola es lliuraran avui dissabte 14 de desembre els Premis del XIII Concurs d’Aparadors, les acreditacions de les botigues adherides al segell “El Prat Comerç de Qualitat”  i el reconeixement dels establiments cinquantenaris.

Així mateix, demà diumenge 15 de desembre, es lliuraran els Premis als criadors dels millors exemplars del Concurs Exposició d’aviram Pota Blava, el Premi a la millor panera de fruites i verdurers i el Premi “Josep Oliva” a la cultura i tradicions pageses.

Moltes fires en una

A més de la tradicional exposició avícola, ramadera i agrícola i la Mostra Comercial, a la Granja de la Ricarda coincideixen dues mostres més. Es tracta de la 17ena Mostra d’Entitats i la 3a Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat.

Els cartells d’aquestes dues mostres, juntament amb el general de la Fira Avícola, són obra del dissenyador pratenc, Luis J. Higueras.

Mostra d’Entitats

La Mostra d’Entitats acull espais expositius i activitats d’un centenar d’entitats d’àmbit cultural, educatiu, social, esportiu…, moltes d’elles per a un públic infantil i familiar, com el tradicional Praticipa.

El Programa municipal de Convivència i Civisme organitza l’espai “Sofà de la Convivència” per debatre sobre aquest tema de forma distesa i també s’explicaran contes per abordar aquest tema. Una altra activitat de sensibilització sobre convivència serà “l’improshow” participatiu sobre les ordenances municipals de civisme i convivència de la Companyia Artixoc.

Fira de l’Economia Social i Cooperativa

La Fira de l’Economia Social i Cooperativa, organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i l’Ajuntament del Prat, vol donar a conèixer un altre model d’economia i consum en diferents àmbits (habitatge, finançament, alimentació…). Hi prendran part fins a 75 empreses, projectes i entitats.

Estand municipal

Durant la fira, l’Ajuntament del Prat també compta amb un estand municipal, enguany dedicat al programa municipal IntersECCions, que treballa per promoure la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’educació i a la cultura.

La ciutadania hi podrà conèixer aquest programa, enguany ja plenament consolidat i que busca teixir oportunitats impulsant l’educació, la cultura i la comunitat com a eixos estratègics de ciutat i motors de transformació social.

A més de conèixer alguns dels projectes que han estat possibles gràcies a aquest programa, s’hi poden descobrir els cinc eixos en què s’articula: l’educació en les arts, la lectura, l’impuls de l’anglès, el coneixement de la ciutat i la promoció del coneixement científic, tècnic i digital.

Qui visiti l’estand podrà fer-se una foto amb alguns elements característics de cadascun d’aquests cinc eixos.

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here