Després de l’entrada en funcionament de l’Institut El Prat el passat mes de setembre, se n’ha celebrat l’acte d’inauguració institucional en el marc de la Fira Avícola

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, i l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mjoler, van visitar aquest dissabte 14 de desembre, l’Institut El Prat de Llobregat, ubicat en l’edifici municipal que ocupava l’antiga escola del Parc, que s’ha reformat per acollir el centre de secundària. Després de la posada en marxa de l’institut del passat mes de setembre, aquest dissabte se’n va celebrar l’acte d’inauguració institucional.

Durant l’acte, també es va comptar amb les intervencions de la directora del nou institut, Rosa Sanahuja; i del director de l’antiga escola que ocupava el solar (Escola Menéndez Pelayo coneguda com a Escola del Parc), Paco Yebra. També hi va participar la pròpia AMPA de l’institut.

Aquest curs escolar 2019-2020, el nou institut compta amb dues línies d’ESO, en què estudien prop d’una seixantena d’alumnes. Però es preveu que el nombre d’alumnes creixi durant els propers anys, fins arribar a 240 places, amb la corresponent ampliació de línies.

La posada en marxa del nou institut del Prat, situat al Parc del Fondo d’en Peixo, era necessària per adequar l’oferta de places d’educació secundària a les necessitats del municipi, on la demanda de places d’ESO ha augmentant significativament durant els darrers anys.

Cal destacar que es tracta d’un Institut 2.0, on l’alumnat no treballa amb llibres de text, sinó amb Chromebooks, i on es potencia el bon ús i coneixement de les tecnologies digitals. A més, el projecte educatiu de centre es fa amb tota la comunitat educativa, amb la participació de l’alumnat i les famílies, que en aquests moments treballen en un projecte de biblioteca escolar.

L’Ajuntament s’ha ocupat del projecte i de l’execució de les obres, que han tingut un cost de prop de 3 milions d’euros, finançats pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i avançats en primer terme per l’Ajuntament del Prat. 

Font: Ajuntament del Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here