El Col·legi de Notaris de Catalunya va ser l’escenari el dimarts dia 17 de desembre del lliurament de l’Onzè Premi Puig Salellas. El guardonat ha estat el jurista d’Olesa de Montserrat, Joan Egea. Egea ha rebut el premi per la seva brillant trajectòria com a jurista: catedràtic de Dret Civil de la Universitat Pompeu Fabra des de 1991, degà de la Facultat de Dret en aquella Universitat, partícip actiu en totes les tasques de compilació i actualització de Dret civil català durant els darrers quaranta anys, autor de més de cent publicacions jurídiques especialitzades, impulsor de la defensa que l’Estatut de 2006 fa de la competència de la Generalitat en matèria de Dret civil, membre de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya i de l’Institut d’Estudis Catalans i president en l’actualitat del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya, una de les institucions més importants de la Generalitat.

L’acte, que va omplir  la sala d’actes del Col·legi de Notaris a Barcelona va estar presidit per la Consellera de Justicia de la Generalitat, Ester Capella. El reconegut catedràtic de Dret Civil Ferran Badosa va ser l’encarregat de glosar la trajectòria del premiat. El degà del Col·legi de Notaris lliurà el premi a Joan Egea, que el va agrair amb unes sentides paraules, recordant els orígens de la seva família a Almeria instal·lada després al Baix Llobregat, a Sant Esteve Sesrovires i Olesa de Montserrat; també es va referir a la seva vocació professional, el Dret civil català, la seva història i el seu present adaptat a les necessitats de la societat actual i a la  voluntat de preservar un llegat històric que constitueix una de les riqueses del país.

El Premi Puig Salellas es va instituir l’any 2009 i aquest any 2019 ha celebrat la seva onzena edició. Va ser creat pel Col·legi de Notaris per recordar la figura de l’eminent jurista i notari Josep Maria Puig Salellas ( Girona 1924- Barcelona 2007), membre de l’Institut d’Estudis Catalans.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here