Any rere any CCOO juntament amb d’altres organitzacions socials i institucions realitzen campanyes a favor de la igualtat, la diversitat inclusiva i sensibilització per eradicar un dels problemes més greus que pateix la societat: la cosificació de les dones.

Han aconseguit, a través de les lluites socials i gràcies a l’esforç del moviment feminista, que la societat hagi avançat en aquests àmbits. Tot i així, queda un llarg camí per recórrer en un sistema molt marcat per la cultura patriarcal i masclista que és incapaç de veure les pràctiques i costums que aboquen a una gran desigualtat.

Aquestes petites passes es veuen molt minvades per actes com el que va succeir al “World Trade Centre Almeda Park”. Aquesta entitat va decidir reduir el concepte de Nadal a tres personatges on es representa la figura femenina altament sexualitzada, amb una vestimenta desajustada a la finalitat de l’acte cosificant la imatge de les dones i transmetent un missatge pervers sobre quin és el paper femení.

Des de CCOO lluiten sense devalua per aconseguir que la diversitat de les persones, sigui quina sigui aquesta heterogènia funcional, estigui entesa com una riquesa de la societat. No volen perpetuar les etiquetes de degradació que han arrossegat aquestes persones al llarg de les dècades. Exigeixen que el treball sigui digne per tothom i aplaudiran totes aquelles fites on la diversitat no sigui relegada a treballs pejoratius i infravalorats.

Consideren que les institucions públiques no han de ser un subjecte passiu davant aquests esdeveniments tant desafortunats i lamentables. Per això CCOO Baix Llobregat han reclamat que la gerència del WTC i també per extensió, l’Ajuntament de Cornellà, posin fi a actes com el que va viure’s el passat dia 19. També demanen que rectifiquin i mostrin amb accions fermes i decidides el compromís d’una ciutat amb la igualtat, l’eradicació de la cosificació de la dona i la dignitat de les persones.

Font: CCOO

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here