L’alcaldessa Raquel Sánchez i la consellera de Salut, Alba Vergés van confirmar el passat dijous la  construcció del nou equipament sanitari Gavà 3 que entrarà en funcionament l’any 2023

La construcció del nou CAP suposa una inversió de més de 10 milions d’euros dels quals 7,9 es destinaran a la construcció de l’edifici i la resta a la dotació del mateix.

L’alcaldessa Raquel Sánchez va manifestar la satisfacció “per una bona notícia per a la nostra ciutat i llargament reivindicada com la construcció del tercer CAP per atendre les necessitats actuals i les d’una ciutat que continuarà creixent” i va recordar que aquest projecte ja estava inclòs “en el Pla Estratègic Sanitari de 2010 i fins ara no ha estat possible posar-lo a l’agenda de prioritats de noves infraestructures sanitàries”.

L’alcaldessa va destacar que aquest nou equipament “prestarà nous serveis als veïns i veïnes de Gavà, concentrarà la pediatria i l’atenció a la salut sexual i reproductiva de tot el municipi i també ens dotarem d’un punt de diagnòstic per la imatge amb radiologia bàsica i servei de rehabilitació”.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va explicar que “la dotació econòmica per aquest nou equipament és de més de 10 milions d’euros. Amb aquest nou CAP potenciem l’eix vertebrador de la salut que és l’atenció primària amb un centre resolutiu que pot evitar derivacions sense oblidar que l’hospital de referència d’aquesta zona triplicarà la seva superficíe amb la construcció, ja en marxa, del nou edifici assistencial”

La consellera va ser rebuda rebuda per la Corporació Municipal, va signar el Llibre d’honor i posteriorment va reunir-se amb l’alcaldessa i càrrecs polítics i tècnics del consistori per concretar la futura construcción del CAP Gavà 3. La consignació econòmica per al CAP es va aprovar per Acord de Govern el passat 29 d’octubre, en el marc dels encàrrecs d’actuacions d’infraestructura sanitària a realitzar per l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya. En concret, es destina una partida de 7.920.178 euros per a l’execució de les obres del nou ambulatori, que s’aixecarà en els terrenys que va cedir l’Ajuntament l’any 2010 al barri de can Ribes. Aquesta inversió es realitzarà en tres anualitats, entre 2021 i 2023.

El nou CAP permetrà reordenar la població de Gavà en tres àrees bàsiques de salut i a banda d’acollir tots els serveis bàsics de l’atenció primària, concentrarà la pediatria i l’atenció a la salut sexual i reproductiva de tot el municipi. Així mateix, dotarà Gavà de nous serveis: punt de diagnòstic per la imatge amb radiologia bàsica, i servei de rehabilitació que complementarà els existents als municipis de Viladecans i Castelldefels. També acollirà l’actual Centre de Salut Mental d’Adults del carrer de Sarrià.

Actualment s’ha iniciat un procés de revisió del projecte per part dels equips assistencials d’atenció primària i rehabilitació per tal d’incorporar, si escau, alguna modificació en funció de les necessitats actuals.

Font: Aj.Gavà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here