Del 28 al 30 de desembre, l’astròleg Sadurní, l’emissari dels Reis d’Orient, obrirà les portes de la Torre de la Creu, l’espai on viu tot l’any i on prepara l’arribada de Ses Majestats a Sant Joan Despí. Aquest any, la visita a la casa d’en Sadurní ens conscienciarà sobre la necessitat de cuidar el planeta a través de diferents activitats.

La casa de l’astròleg a la Torre de la Creu es podrà visitar el dissabte 28, el diumenge 29 i el dilluns 30 de desembre, de 17 a 20 hores (l’accés a la cua es tancarà a les 19.30 h). L’astròleg espera rebre els infants de la ciutat per anunciar-los les novetats sobre el camí de Melcior, Gaspar i Baltasar i perquè coneguin l’espai on treballa. A través d’un circuit per la casa podran fer un viatge per la imaginació, descobrir un món màgic i mirar per la porta estrellada per veure com és el laboratori d’en Sadurní.

Els petits i petites han d’estar molt atents a totes les explicacions que els facin els ajudants d’en Sadurní durant la visita, ja que els diran com n’és d’important reciclar i cuidar el planeta i el medi ambient. A més, a la plaça de l’Estació hi haurà jocs amb materials reciclats i s’hi instal·laran contenidors perquè hi pugueu deixar les vostres deixalles.

De moment, en Sadurní ja ha encès els llums de la Torre de la Creu per anunciar als infants que ben aviat podran visitar casa seva i conèixer les seves idees plenes d’energia per preparar l’arribada dels Reis d’Orient.

Entrega de cartes

Abans de la Nit de Reis, l’astròleg Sadurní també ens espera els dies 3 i 4 de gener al davant de l’Àrea de Serveis a la Persona, on instal·larà el seu tendal màgic. Allà ens explicarà les noves aventures de la màgia de Ses Majestats. Els ajudants de l’astròleg acompanyaran els nens i nenes en l’elaboració de l’element màgic que hauran de portar a la Cavalcada. Els infants també podran lliurar les seves cartes als patges reials, que recolliran en mà els desitjos dels petits. A l’entrega de cartes hi haurà un accés inclusiu per a persones amb discapacitat (per reservar l’horari d’accés, cal trucar al 93 477 00 51 o enviar un correu a cultura@sjdespi.net).

Arribada dels Reis

El 5 de gener, serà el gran dia: els Reis d’Orient arribaran a Sant Joan Despí a les 17.15 hores a l’esplanada central del parc de la Fontsanta. Aquest any, l’astròleg Sadurní comptarà amb l’ajuda del físic i divulgador científic Dani Jiménez i el seu equip de Creaciència. Després de rebre el pa i la sal, Baltasar, Gaspar i Melcior, amb tota la seva comitiva, començaran la Cavalcada pels carrers de la ciutat, que acabarà cap a les 21 hores a Can Negre, on rebran la clau que obre les portes de la ciutat. Durant la Cavalcada, els Reis d’Orient i els seus ajudants llençaran més de 3.000 quilos de caramels sense gluten.

A l’arribada dels Reis d’Orient, hi haurà un espai reservat per a persones amb mobilitat reduïda. I a l’entrega de clau a la plaça Catalunya hi haurà accés inclusiu per a persones amb mobilitat reduïda (per a la reserva i informació de l’espai d’accés, cal trucar al 93 477 00 51 o enviar un correu a cultura@sjdespi.net).

Font: Aj. Sant Joan Despí

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here