L’any passat es van beneficiar de l’ajut 51 famílies de la ciutat

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i l’empresa Aqualia, que gestiona el servei municipal d’aigua, han renovat el conveni per la dotació del Fons Social de Solidaritat.

Aquest fons està dotat amb 10.000 euros l’any i té com a finalitat garantir l’accés a l’aigua potable dels ciutadans que no es poden fer càrrec del pagament de la factura de l’aigua.

Aquesta mesura es pren per donar cobertura econòmica i evitar el tall del subministrament d’aigua potable a les persones que es troben amb dificultats econòmiques.

La dotació econòmica del Fons Social per al 2020 és de 10.000 euros.

Durant l’any 2019, es van beneficiar de l’ajut 51 famílies de Sant Andreu de la Barca, corresponents a 198 factures abonades per un import total de 9.992,58 euros que Aqualia va assumir íntegrament, a fons perdut, fruit del seu compromís social amb els veïns del municipi.

Les persones interessades poden sol·licitar l’estudi de la seva situació a l’oficina d’atenció a situacions de pobresa energètica de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, o a les oficines del Servei Municipal d’Aigües, on els informaran de tots els ajuts socials.
Quan l’informe tècnic dels Serveis Socials Municipals determini que un sol·licitant reuneix les condicions per a rebre l’ajuda del Fons Social de Solidaritat, aquests ho comunicaran per escrit tant al sol·licitant com a Aqualia, que un cop validades, deixarà exempt de l’obligació de fer front al pagament les factures de consum d’aigua que corresponguin.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha dit que “la ciutat garanteix l’accés a tots els subministraments bàsics a tots els ciutadans” i ha remarcat que “ho vam fer durant els pitjors moments de la crisi i ho seguirem fent”.

De la seva banda, el responsable de la Unitat de Gestió de Barcelona i Girona d’Aqualia, Manel Gómez, ha explicat que “aquesta és una mostra de com poden treballar plegats, l’Ajuntament i l’empresa en benefici del ciutadans. Fa sis anys ens vam posar a disposició de l’Ajuntament per participar en les polítiques socials i ho continuem fent, perquè la nostra tasca va més enllà de la gestió del Servei Municipal d’Aigües, també volem garantir la sostenibilitat social”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here