La Junta Electoral Central s’ha pronunciat sobre la condició d’eurodiputat d’Oriol Junqueras, i li ha denegat la possibilitat d’esdevenir eurodiputat.

La JEC no li ha atorgat la credencial de parlamentari contràriament al que s’esperava després de la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

El Tribunal va considerar que Junqueras gaudia d’immunitat parlamentària com a eurodiputat. El líder d’ERC no havia pogut exercir com a parlamentari després que la Junta Electoral no li expedís la credencial de diputat ja que el Tribunal Suprem no li va permetre sortir de la presó per anar a recollir-la.

La JEC s’ha pronunciat com a resposta a un recurs presentat pel Partit Popular i Ciutadans en el que demanaven que no s’atorgués a Junqueras la credencial ja que no es tractava d’un pres preventiu, sinó d’un condemnat amb sentència ferma pel TS.

Ha estat el líder del PP, Pablo Casado, el que ha avançat la decisió de la JEC a twitter. Una decisió que se suma a la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, com a diputat del Parlament de Catalunya.  Junqueras ha volgut mostrar amb un twit el seu suport a Torra.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here