Per facilitar el recorregut dels Reis d’Orient per la ciutat, es tallarà la circulació i es desviarà el trànsit en alguns punts del Prat, durant la tarda i vespre de diumenge.

El Prat de Llobregat ja ho té tot a punt per rebre els Reis d’Orient, que desfilaran pels carrers de la ciutat diumenge vinent, 5 de gener, durant la Cavalcada.

Melcior, Gaspar i Baltasar arriben a la ciutat acompanyats per tot un seguici d’ajudants i assistents, que en aquests dies previs a la Cavalcada, ja han preparat el terreny per a l’arribada de Ses Majestats. Els carters reials porten dies visitant diferents punts de la ciutat perquè tots els nens i nenes els puguin entregar les seves cartes i l’Harshafa, personatge màgic amb un ceptre en forma de carxofa  i emissari de Ses Majestats al Prat, és l’encarregat de comprovar que tot estigui preparat per a la seva arribada.

L’Harshafa també visitarà diumenge al voltant de les 12.30 h el Garatge Reial, on s’acabaran de posar a punt les carrosses i es faran els darrers preparatius per a la Cavalcada. Enguany, tindrà lloc a partir de les 11 h a la pista de bàsquet Xavier Marcilla, al CEM Fondo d’en Peixo. Els més petits també podran participar en diversos tallers i activitats i un Carter Reial serà allà per recollir les cartes dels nens i nenes que hagin esperat fins a última hora. A més, tindran una de les darreres oportunitats per convertir-se en camarlencs i camarlenques. Per aconseguir-ho, només hauran de fer una recomanació d’algun conte que els hi hagi agradat molt.

Canvis en el recorregut de la Cavalcada

A la tarda, la recepció de Ses Majestats per part de les autoritats de la ciutat es farà a les 17 h a la plaça de Catalunya. La Cavalcada començarà a desfilar a les 18.30 h al carrer de Riu Xúquer (davant del jutjat) i continuarà pel carrer de Serra del Cadí, l’avinguda de Pompeu Fabra, l’avinguda de Remolar, el carrer de Lleida, la carretera de Marina i l’avinguda de Verge de Montserrat. El darrer tram de la cavalcada serà pels carrers de Frederic Soler i Ferran Puig, abans de finalitzar a la plaça de la Vila. En aquest darrer tram, de carrers més estrets, no es repartiran caramels per motius de seguretat (veure el mapa del recorregut a la part inferior).

També cal tenir en compte que, al llarg del recorregut, s’han reservat espais per a persones amb mobilitat reduïda. Aquests punts es troben a la plaça de Catalunya, a la cantonada amb l’avinguda del Canal; a la carretera de Marina, cantonada amb el carrer de Barcelona; i a la plaça de Blanes.

Afectacions als autobusos

A part de l’afectació al trànsit de vehicles, la celebració de la Cavalcada també provocarà desviaments i canvis en el servei d’autobusos. Podeu consultar tota la informació al respecte a través del document situat més avall.

Font: Aj. Prat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here