Jordi Juan, actual vicedirector de La Vanguardia, el diari més venut a Catalunya, substituirà el 1 de març a Marius Carol com a director del diari del Grup Godó.

Juan, nascut a L’Hospitalet l’any 1963 i veí de Sant Feliu de Llobregat, és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha estat professor de Redacció periodística a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Ramón Llull. Ha treballat en diversos mitjans com el Diari de Barcelona, Avui, El Periódico, El País i El Observador fins arribar a La Vanguardia ; l’any 2009  va abandonar el diari per dirigir la comunicació de l’empresa Spanair i, posteriorment,  de dues  agències  de comunicació . L’any 2015 es va reincorporar a La Vanguardia assumint la direcció de la potent edició digital del diari,  va impulsar la integració d’aquesta edició i de la de paper en una sola organització , i va ser vicedirector del diari.

Jordi Juan substituirà en el càrrec a Marius Carol, de seixanta sis anys, que ha dirigit La Vanguardia  des de l’any 2013.

Entre els mèrits de Jordi Juan destaquen l’èxit assolit per l’edició digital que ha passat dels 15 milions d’usuaris únics del 2015 als 21’7 de milions l’any 2019, i també el seu caràcter dialogant i obert que li permet tenir bones relacions amb sectors polítics i socials ben diferents. Escriu periòdicament una secció a La Vanguardia titulada “En diagonal” en la que comenta l’actualitat política.

Jordi Juan s’ha implicat al llarg dels darrers anys en diverses activitats a la ciutat de Sant Feliu de Llobregat, entre les que cal recordar la seva participació en l’acte institucional de lliurament de la medalla de la ciutat a l’exalcalde Francesc Baltasar. A La Vanguardia escriu també de forma periòdica un altre baixllobregatí destacat, el periodista Jordi Évole.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here