536 dones víctimes de violència masclista. 21 homes condemnats, 2 d’absolts en el tercer trimestre de 2019. El nombre de denúncies de violència masclista (538)  disminueixen tant respecte el trimestre anterior (-28) com el mateix trimestre de l’any anterior (-55). 15 de cada 100 dones víctimes de violència masclista dispensen la seva obligació de declarar en el procés judicial.  El 76% de les denúncies van ser rebudes per atestat policial amb denúncia de la víctima de violència masclista, 9% informe de lesions i 8,9  atestat policial amb intervenció directa policial.

En el tercer trimestre de 2019  augmenten les ordres de protecció iniciades al Baix Llobregat.  Així, en el tercer trimestre de 2019 les ordres de protecció iniciades són 92 (+1% respecte el segon trimestre de l’any però 16% menys que en el tercer trimestre de 2018). Disminueix el pes de les ordres de protecció adoptades que ha passat de suposar el 61% en el 2018 a ser el 59% del total de les ordres de protecció iniciades a la comarca.

Els assumptes civils i penals d’ingrés directe als partits judicials al Baix Llobregat disminueixen respecte l’anterior trimestre. Respecte el mateix trimestre de l’any anterior, els assumptes civils augmenten i el penals disminueixen. La majoria dels agressors (61%) als que s’ha aplicat  una ordre de protecció mantenen una relació afectiva amb la seva víctima.

El sobreseïment provisional (53%) és la forma de terminació de l’assumpte jutjat més freqüent seguit de l’elevació a òrgan competent (29%). El percentatge de sentències condemnatòries és menor a la comarca (6%) que a Catalunya (11%) o al total d’Espanya (15%).

L’Observatori Comarcal del Baix Llobregat publica l’informe trimestral de violència contra les dones amb l’explotació de les dades recollides pel Consejo General del Poder Judicial. Aquest informe recull dades de denúncies; mesures de protecció; assumptes penals i assumptes civils i ordres de protecció.

Font: CCBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here