El projecte En Bici Sense Edat ja ha reunit 26 persones voluntàries. 23 de les quals exerceixen com a conductores, i 3 duen a terme activitats de suport. Al novembre, en engegar la iniciativa a Sant Just, i després de fer una crida per trobar persones voluntàries, no n’eren més d’11. De forma que han aconseguit doblar el nombre de persones implicades. Recordem, en aquest sentit, que aquesta iniciativa consisteix en oferir passejades en bicicleta a gent gran i persones amb mobilitat reduïda.
Les persones voluntàries són les responsables d’assistir a usuaris i usuàries del servei i de pedalar. Servint-se de vehicles adaptats per a poder-ho fer. En els llocs on el servei ja té un cert rodatge, s’utilitzen tricicles equipats amb un motor elèctric, on voluntaris i voluntàries es situen a la part de darrere i els usuaris i usuàries s’asseuen a la part del davant, amb la voluntat de que puguin veure el paisatge i interactuar amb la gent. En el cas de Sant Just, En Bici Sense Edat només disposa d’un d’aquests tricicles.
Un vehicle cedit per la plataforma barcelonina amb el mateix nom, que ha permès posar en marxa la prova pilot que ara mateix està operant. D’aquesta manera, s’han començat a engegar també les formacions per als voluntaris i voluntàries, de forma que actualment 13 de les 23 persones conductores ja estan formades. Són elles les encarregades de dur a terme les passejades amb diferents usuaris i usuàries de la residència Nostra Senyora de Lourdes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here