Hi haurà una persona intèrpret de llenguatge de signes durant les demostracions de cuina en directe de la Mostra Internacional de Pastisseria, i les atraccions de la fira no emetran ni llums ni sons en algunes hores perquè hi puguin anar les persones amb hipersensibilitat

Els propers 24, 25 i 26 de gener Sant Vicenç dels Horts viurà tres dies de tradició, cultura, comerç i gastronomia, celebrant la Festa Major d’Hivern en la que hi haurà la 36a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica i la 3a Mostra Internacional de Pastisseria. Milers de persones gaudiran de l’extensa programació, i l’Ajuntament ha treballat perquè aquesta sigui accessible i inclusiva amb les persones amb diversitat funcional.

D’aquesta manera, hi haurà dues accions que permetran que moltes més persones puguin gaudir dels actes. En primer lloc, durant les sessions de cuina en directe de la 3a Mostra Internacional de Pastisseria que es faran a la carpa de la plaça de la Vila, hi haurà una persona intèrpret de llenguatge de signes que permetrà a les persones amb deficiències auditives poder seguir la demostració. A més, totes les sessions quedaran penjades al canal de Youtube de l’Ajuntament al cap de pocs minuts de finalitzar-se, per així no només recuperar la recepta quan es vulgui sinó que les persones que no puguin desplaçar-se també puguin aprendre i gaudir de la pastisseria.

Per altra banda, la fira d’atraccions que s’instal·la al carrer de Salvador Allenda serà respectuosa amb les persones que pateixen d’hipersensibilitat. En concret, el dissabte 25 de gener des de les 11 h i fins les 14 h no hi haurà música ni llums a les atraccions i les casetes, i així aquestes persones podran gaudir amb seguretat i comoditat de la fira.

El regidor d’Accessibilitat Universal, Juan Ramón Torres, ha explicat que «pel govern és molt important que les activitats que organitzem siguin accessibles per a totes les persones. Som sensibles a la diversitat i, amb perspectiva inclusiva, fomentem la no discriminació i la igualtat real entre persones».

Font: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here