Els ajuntaments de Sant Boi de Llobregat, Gavà, Castelldefels i Viladecans han reclamat aquest divendres a la Generalitat solucions “efectives i urgents” per revertir el mal estat general de les infraestructures a la zona del delta del Llobregat que la llevantada ha tornat a fer evident

En un comunicat conjunt, qualifiquen d”‘indignant” que un temporal, per fort que sigui, deixi milers d’abonats sense subministrament elèctric o que les inundacions al Parc Agrari del Baix Llobregat es repeteixen posant en perill els cultius per culpa d’un sistema de desguàs obsolet. També exigeixen accions per revertir la pèrdua de sorra a les platges. Els alcaldes d’aquests municipis creuen que tots ells són “problemes resolubles” que no s’aborden per falta de voluntat política.

Pel que fa a l’estat de la xarxa elèctrica, a banda de reclamar a Endesa més diligència a l’hora d’arreglar les avaries i oferir més suport als abonats afectats, els alcaldes volen demanar a la conselleria d’Empresa, Indústria i Energia, com a responsable del control de la xarxa elèctrica de distribució, que realitzi una auditoria sobre l’estat de les xarxes elèctriques als quatre municipis i dels serveis que la companyia ofereix d’atenció a la ciutadania i els ajuntaments.

Més enllà de les accions conjuntes que puguin acordar, Castelldefels ja ha anunciat que impulsarà una denuncia conjunta contra Endesa amb el miler d’abonats que des de dilluns estan sense subministrament elèctric als barris de Can Bou i Baixador.

Un altre dels problemes que volen que s’abordin amb urgència és el deficient sistema de desguàs de l’aigua al parc Agrari. Uns problemes que neguen els camps després de cada episodi fort de pluges i que en el cas del Gloria ha fet malbé el 80% dels cultius de Gavà i Viladecans. Denuncien que l’ampliació del Port de Barcelona va fer canviar de manera substancial la dinàmica de litoral, i la solució donada al desguàs de la tercera pista i la terminal T1 de l’aeroport, no van tenir en consideració els terrenys agrícoles circumdants, ni van resoldre les mancances de la sortida al mar de les rieres, augmentant el problema.

Per això, reclamen a la Generalitat un augment substancial de l’aportació econòmica i més compromís en el manteniment i la neteja de les rieres i les corredores. Per tractar amb profunditat totes aquestes reclamacions, els alcaldes dels quatre municipis han demanat reunir-se el més aviat possible amb la consellera d’Empresa, Indústria i Energia, Maria Àngels Chacón, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here