Les alcaldies de Begues, Castellbisbal, Cervelló, Corbera de Llobregat, El Papiol, La Palma de Cervelló, Pallejà, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat han presentat un comunicat a partir de la reunió realitzada a la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Alcaldes i alcaldesses s’han reunit per a abordar els problemes que ha dut la borrasca Gloria i que han provocat talls de llum.

En la reunió s’han acordat diferents punts. En primer lloc, han acordat exigir a la companyia distribuïdora de llum “mesures urgents per assistir a la ciutadania i restablir el servei elèctric a totes les zones dels municipis afectats que a hores d’ara encara no tenen el servei establert”.

Demanen també a l’AMB i a la Generalitat de Catalunya que “actuïn com a mediadors davant la companyia elèctrica per demanar als responsables el restabliment de servei” i també sol·liciten suport tècnic i jurídic a l’AMB per a “avaluar la situació actual de les infraestructures elèctriques i d’acompanyament en les actuacions per al seu arranjament i millora”, el suport jurídic aniria destinat a la “tramitació de les demandes que els ajuntaments membres d’aquesta corporació puguin interposar davant la companyia elèctrica”.

Exigeixen “disposar de la partida de l’AMB prevista per a la gestió agro-forestal per a la gestió i manteniment dels boscos i dels municipis aplicant mesures preventives que evitin o minimitzin situacions com les que van viure’s amb la borrasca glòria. I finalment, també insten a la Diputació de Barcelona “ a prendre part en la resolució de la problemàtica en les àrees que siguin de la seva competència així com de disposar dels recursos que s’ofereixen a tal efecte en el menor temps possible”.

El proper dilluns 27 de gener els alcaldes i les alcaldesses es reuniran amb el Director General d’Energia i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya, Pere Palacin, per a poder exposar la situació i transmetre la seva preocupació per les incidències. L’endemà, dimarts 28, es presentarà i es debatrà en el Consell Metropolità la moció presentada pel grup CATTorrelles relativa a l’estat de les línies elèctriques de les zones de muntanya en concordança amb els acords exposats i que sembla ser que tindrà el suport de la resta de grups.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here