L’acord per a configurar govern a l’Estat i el pacte per als pressupostos de la Generalitat, han portat als comuns a iniciar una sèrie d’actes per a explicar en què consisteixen i escoltar la ciutadania, que té la possibilitat de fer preguntes i suggeriments. La campanya ha arrencat a la capital del Baix Llobregat, Sant Feliu de Llobregat

El diputat d’En Comú Podem al Congrés Joan Mena, ha assegurat aquest diumenge que malgrat que el president de la Generalitat, Quim Torra, perdi l’acta de diputat al Parlament pot seguir com a cap del Govern. “El que hem de fer és aplicar la normativa”, ha demanat en declaracions als mitjans aquest diumenge a Sant Feliu de Llobregat. Per a Mena, tot i la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar l’acta de diputat a Torra, “pot continuar sent president de la Generalitat”.

El també portaveu dels comuns ha considerat que Torra “no ha de continuar sent president” però no perquè ho hagi decidit “la dreta ni tampoc el seu braç judicial” sinó perquè “ho pensen el 70% de catalans”. És per això que ha reclamat que es convoquin eleccions al Parlament tan bon punt s’hagin aprovat els pressupostos de la Generalitat. “El Govern de Torra i Aragonès s’ha demostrat que està profundament esgotat i no té projecte polític”, ha criticat.

La diputada de CatECP al Parlament, Marta Ribas, que ha acompanyat Mena, també ha urgit a que es celebrin uns nous comicis a Catalunya, però ha demanat que primer s’aprovin els comptes que els comuns han acordat amb el Govern perquè “els serveis públics a Catalunya no poden resistir un any més de pressupostos prorrogats”.

En un acte celebrat a Sant Feliu de Llobregat En Comú Podem ha iniciat aquest diumenge un cicle d’actes per donar a conèixer l’agenda del nou Govern: “Necessitem organitzar actes com aquest per consolidar l’empenta d’una ciutadania organitzada, que ens està dient quins camins ha de transitar aquest govern de coalició les polítiques volem transportar el govern “, ha dit Mena.

El diputat també ha mantingut que Espanya viu un nou moment polític, de canvi de cicle, en el qual es comença “a deixar enrere la dècada perduda de les retallades i la crispació “, segons ell, gràcies al nou Govern.

En la seva opinió, això hauria estat impossible “sense la ciutadania organitzada” a través d’entitats feministes, ecologistes i de defensa de l’habitatge digne, a més de la marea pensionista.

A més de Mena, en l’acte ‘Ara, nova dècada. Ara, Catalunya’ d’aquest diumenge també hi han intervingut la diputada al Parlament Marta Ribas Frías; l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobgreat, Lídia Muñoz, i la regidora de l’Ajuntament Loren Rider, així com l’escriptora Maite Carranza.

ALCALDESSA DE SANT FELIU DE LLOBREGAT

En l’acte, Muñoz ha dit que els comuns han estat determinants en la formació del Govern de coalició i en l’acord de Pressupostos de la Generalitat, i ha afegit: “Les ciutats necessitàvem que comencés aquesta nova etapa de diàleg, acords i polítiques per la gent “.

També ha reivindicat posar a les persones en el centre de la política, i ha celebrat els acords assolits pels comuns en la “lluita necessària contra la violència masclista, l’habitatge digne i la lluita contra l’emergència climàtica”.

Font: ACN i Europa Press

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here