L’ajuntament condemna els actes succeïts a la ciutat i es personarà com acusació contra els 5 detinguts

En relació als fets ocorreguts instants abans del partit de futbol entre el RCD Espanyol i l’Athletic Club al l’entorn del sbarris Centre i Riera de Cornellà, a prop del camp RCDE Stadium, l’Ajuntament ha manifestat que “lamentem que s’hagin produït aquests fets, condemnem els actes violents que s’han generat entre grups minoritaris radicals d’aficionats dels dos equips. Volem expressar el nostre rebuig a qualsevol tipus de violència en els partits de futbol i en qualsevol àmbit. També denunciem els crits racistes contra el jugador del Bilbao, Williams. Els camps de futbol i la rivalitat entre equips no justifica cap tipus d’expressió ni conducta d’odi ni violència.”
Alhora han manifestat la màxima confiança en l’actuació policial i el seu suport als agents que han actuat, també han volgut reconèixer el treball conjunt que porten sempre a terme la Guàrdia Urbana amb el cos dels Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat i la convivència al municipi en general, i en concret en les jornades de futbol. Tot i així han afegit que “creiem que s’han de revisar alguns dels protocols d’actuació, per evitar contundentment aquestes situacions”

L’Ajuntament estudia personar-se com acusació en la causa contra els 5 detinguts pels Mossos com incitadors dels aldarulls i autors de vandalisme, alteració de la convivència i  agressions físiques.

Han especificat que consideren “que es tracta d’un fet aïllat i volem transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania que en cap cas afecta la convivència ni  posa en risc la normalitat de la ciutat.” I finalment, han volgut recordar “que l’esport és una eina molt potent per fomentar la cohesió social, la cultura del treball en equip i l’esforç i hàbits de vida saludable i son aquests valors els que han de potenciar els clubs de futbol professional. S’ha de lluitar entre tots per combatre la violència,  l’odi i el racisme en els camps de futbol.”

Font: Aj. Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here