Uns 400 establiments de la ciutat rebran una targeta identificativa per abocar grans quantitats als contenidors de recollida selectiva

L’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat ha iniciat una campanya de recollida selectiva entre els grans productors de rebutjos, principalment comerços– incloent bars i restaurants.

Dels aproximadament 1.300 establiments comercials de la ciutat, la primera fase de la campanya incidirà en els 400 que produeixen més residus. A aquests se’ls entregarà una targeta identificativa que els permetrà utilitzar els nous contenidors per al vidre, amb plataforma d’elevació i una gran entrada per poder tirar grans quantitats.

La campanya ‘Els comerços guanyem en reciclatge’ té com a objectiu millorar tant la quantitat com la qualitat de la recollida, reduint els residus impropis, de manera que cada rebuig vagi al contenidor que li correspon. Per a això, un equip d’informadors està visitant els establiments per ajudar a definir la millor manera d’implementar el nou sistema de recollida selectiva.

Taxa de recollida de residus

Amb l’objectiu de fer més eficient el reciclatge, l’Ajuntament està treballant per establir, a partir de l’1 de setembre, una taxa de recollida de residus per als comerços, amb bonificacions per als establiments que reciclin correctament, ja des del punt d’origen.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here