El Museu ha incrementat 30.000 usuaris durant el 2019 en comparació amb l’any anterior; alguns, procedents de Bèlgica, França i Austràlia

El Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMCA) celebra aquest diumenge el seu sisè aniversari amb activitats familiars, la projecció d’un vídeo sobre l’evolució d’aquest equipament i presentarà les novetats del 2020.

El Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMCA), que enguany celebra el seu sisè aniversari, el passat 2019 va registrar el rècord de 100.000 visitants, 30.000 més que durant l’any anterior. La majoria dels assistents són escolars de Cornellà de Llobregat i de la resta de Catalunya, a més d’estudiants provinents de Balears, la Comunitat Valenciana i Navarra. Durant l’any passat també van rebre la visita de ciutadans de Bèlgica, França i Austràlia, concretament de Sidney.

El MMCA va obrir les seves portes el 2 de febrer del 2014 i va esdevenir el primer equipament d’aquestes característiques de l’estat espanyol que busca difondre els conceptes matemàtics a través del lleure. En aquests moments, les dades de participació el consoliden com un dels Museus més visitats de la comarca del Baix Llobregat i també demostren el seu ressò internacional. De fet, el 2018 va ser el responsable d’organitzar la conferència internacional MATRIX, amb matemàtics d’arreu del món.
El Museu organitza propostes escolars al llarg de la setmana i els diumenges, visites familiars. A banda d’aquestes activitats, també disposa d’unes maletes de material pedagògic pensades per a què el professorat les pugui fer servir a les aules. Al llarg d’aquest any, el MMCA preveu assistir al Congrés Català d’Educació Matemàtica a Reus al juliol; i a finals del 2020, també participarà a la conferència MATRIX, que es durà a terme a París.

Commemoració del sisè aniversari del Museu

El Museu de Matemàtiques de Catalunya, amb seu al Palau Mercader de Cornellà de Llobregat, celebrarà el proper diumenge 2 de febrer el seu sisè aniversari amb una gran festa al voltant del parc de Can Mercader. Al llarg del matí, es presentaran les activitats noves que són laberints, puzles de simetria i tàngrams. A més de les activitats d’aquest proper diumenge, també hi haurà un Taller de jocs per a infants fins a 10 anys el dimecres 12 de febrer.

Font: Aj. Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here