Artistes del barri, veïnat i comerciants participen en aquest projecte comunitari

El projecte Barri Antic Art Urbà (BAAU) ha començat a omplir d’art els carrers del nucli antic de Sant Boi. Vuit artistes de la ciutat residents al barri Centre han començat a fer realitat intervencions artístiques que tenen com a objectiu millorar l’espai públic fent servir l’art i la cultura com a elements de transformació comunitària.

La ciutadania va prioritzar aquesta iniciativa en el marc dels Pressupostos Participatius 2019 . Artistes, veïnat i comerciants del barri han pres part en aquest projecte comunitari coordinat per l’Ajuntament.

En una primera fase, amb veïns, veïnes i entitats es va confeccionar un mapa dels llocs on es considerava més adient ubicar les obres . Després es van utilitzar unes butlletes per preguntar a 300 persones residents al nucli antic amb quina única paraula el definirien, quins eren els records més poderosos que tenien vinculats a ell i com se l’imaginaven d’aquí a cent anys.

La informació recollida va servir perquè els i les artistes s’inspiressin i es posessin mans a l’obra. Algunes de les obres es poden veure ja als carrers del nucli històric (‘La Casa del Veí’, ‘Va ser aquí’ i ‘Records als bancs’), mentre que la resta es materialitzaran pròximament.

Al projecte participen artistes d’aquest barri de Sant Boi vinculats al món de la il·lustració i el disseny gràfic: Laura del Valle, Nien Boots, Iván Bravo, Rosa Satoca, La Gàl·lia (Mónica Díaz i Mònica Ballesteros), Estudi 1859 (Raquel Martínez, Mingo Font i Natàlia Vázquez), Carol Jáuregui i Iván Castro.

Els seus treballs destaquen valors i incorporen missatges de caràcter social i cultural i aspiren a reflectir amb vocació de permanència la personalitat del nucli històric de Sant Boi.

El projecte BAAU vol reforçar la identitat d’aquesta zona de la ciutat, fer que esdevingui un referent en art urbà i que compti amb un entorn més viu, amable i atractiu per a visitants, per al comerç i, principalment, per als seus veïns i les seves veïnes.

Font: Ajuntament de Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here